Političke elite u Crnoj Gori su zrele i odgovorne, ali se čini da se sada malo – ako smem tako reći – zezaju i zabavljaju – izjavio je za Portal Analitika Jelko Kacin komentarišući činjenicu da među crnogorskim strankama nema dogovora o izbornom zakonu, što je prvi uslov Brisela za dobijanje datuma početka pregovora o članstvu u EU.

Kacin, potpredsednik Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa zemljama jugoistočne Evrope, ipak misli „da će uskoro doći do proboja i da će Crna Gora pokazati svoju odgovornost, zrelost i posvećenost evropskim integracijama i da će ispuniti i taj kriterijum“.

– Rekao bih da nova crnogorska Vlada koju predvodi premijer Lukšić pokazuje da je kvalitetna, odgovorna, sposobna i okrenuta budućnosti. Nemam nikakve sumnje da će Crna Gora u ovoj godini iskoristiti priliku i sebe posle Hrvatske sigurno postaviti za barjaktara približavanja EU u regionu. Da li će u međuvremenu Srbija napraviti tako nešto to u ovom momentu još ne znam, ali bih iskreno želeo da se to desi i u Srbiji. Jer kada Srbija krene i Crnoj Gori je lakše, a kada Srbija stoji onda kolateralna šteta tereti sve – rekao je Kacin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari