Jeremić: Licemerna mantra Australije „propisi su propisi“ u slučaju Đokovića 1Foto: FoNet Milica Vučković

Predsednik Narodne stranke i bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je u slučaju najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića licemerna mantra australijskih vlasti „propisi su propisi“, i da je srpski teniser „žrtva bestidnih populista, vođenih isključivo brzinskim ispitivanjima javnog mnjenja“.

„Svi ostali učesnici teniskog turnira Otvoreno prvenstvo Australije, kojima je medicinsko izuzeće odobrio isti odbor kao i Đokoviću, dobili su vize i ušli u Australiju bez smetnji“, rekao je Jeremić za „Njujork tajms“.

Jeremić je naveo da bi uzdržanost Đokovića po pitanju vakcinacije protiv virusa korona trebalo posmatrati „u kontekstu ukupne situacije u regionu jugoistočne Evrope, gde je, nažalost, takav stav široko rasprostranjen“.

„Uzroci su duboki i povezani su sa generalnim nepoverenjem prema vlastima i institucijama nakon decenija strahovite korupcije i rastuće nejednakosti“, rekao je Jeremić.

„To, međutim, ne opravdava ono što se dogodilo Đokoviću u Australiji. Odnos australijske vlasti prema Đokoviću bio je u potpunosti sramotan“, zaključio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari