Trovanje dece u Subotici: Iz JKP “Stadion” kažu da su vaterpolisti ignorisali obaveštenje da je bazen zatvoren i tretiran hlorom, zbog čega je i došlo do incidenta 1Foto: J. Patarčić/Danas

JKP “Stadion” Subotica saopštilo je danas da je do slučaja iritacije hlorom članova Vaterpolo kluba “Spartak”, koji se dogodio 18. novembra u objektu Sportsko-rekreativnog centra “Prozivka” kojim ovo preduzeće upravlja, došlo nakon što su članovi tog kluba ignorisali obaveštenje da je bazen zatvoren i tretiran ovim sredstvom.

Kako se navodi u saopštenju, koje je medijima dostavljeno četiri dana nakon ovog akcidenta, SRC “Prozivka” je proteklog vikenda bio domaćin dva značajna sportska događaja, tokom kojih je objekat bio zatvoren.

“Korisnici nisu mogli na legalan način da uđu u objekat jer su oba zvanična ulaza bila zaključana između dva događaja, a na vratima je bilo istaknuto Obaveštenje sa informacijom da je objekat zatvoren”, navodi se u saopštenju JKP “Stadion” Subotica.

Objašnjavaju da su zbog velikog broja učesnika događaja 18. novembra, zaposleni vršili tretman vode u malom bazenu radi sprečavanja razvoja mikroorganizama.

“Članovi VK Spartak su međutim ipak ušli u objekat SRC ‘Prozivka’ i to kroz ulaz iz poslovnog prostora koji nije u nadležnosti JKP ‘Stadion’ Subotica ignorišući Obaveštenje da je objekat zatvoren, a isto tako su ignorisali i tehničara, zaposleno lice JKP ‘Stadion’ Subotica, koji im je skrenuo pažnju na to da se vrši dodatno hlorisanje malog bazena i da je objekat zatvoren”, precizira se u saopštenju ovog preduzeća.

Iz JKP “Stadion” Subotica dodaju i da redovno sprovode svoje poslove svakodnevnog održavanja kvaliteta vode, te da shodno tome, zaposleni u objektu SRC “Prozivka” radi preventive svakog dana “najmanje četiri puta kontrolišu koncentraciju hlora u vodi u oba bazena, kao i pH vrednosti vode i temperaturu vode, vlažnost vazduha i potrošnju bazenske hemije na dnevnom nivou”.

Navode i da Zavod za javno zdravlje Subotica svake druge nedelje vrši analizu bazenske vode, te da raspolažu zvaničnim rezultatima o kvalitetu vode u oba bazena, na osnovu kojih je voda ispravna i bezbedna.

“Rukovodstvo JKP ‘Stadion’ Subotica je pristupilo i unutrašnjoj istrazi u vezi sa ovom nemilom situacijom. Zavod za javno zdravlje je na zahtev ovog preduzeća dana 19.11.2022. vanredno obavio uzorkovanje i analizu vode u velikom bazenu, i inspektor Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo je izašao na teren i potvrđeno je da je voda u oba bazena bezbedna što se tiče koncentracije hlora”, dodaje se u saopštenju JKP “Stadion” Subotica.

Iz preduzeća poručuju da će učiniti sve da do ovakvih nemilih događaja više ne dođe, kao i da će o rezultatima i zaključcima istrage javnost biti obaveštena.

Povodom ovog saopštenja JKP “Stadion” Subotica, Vaterpolo klub “Spartak” sazvaće sednicu Upravnog odbora, kazao je za Danas predsednik kluba Laslo Joža, te da je za sada stav da će se suzdržati od otvaranja razmene saopštenja sa preduzećem i fokusirati na to da roditeljima objasne šta se tačno dogodilo tog 18. novembra u SRC “Prozivka”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari