JKP Šumadija Kragujevac u svoje poslovanje implementiralo standard ISO 27001 1JKP Šumadija Kragujevac u svoje poslovanje implementiralo standard ISO 27001

JKP Šumadija Kragujevac je u decembru 2021. godine uspešno izvršilo restrifikaciju postojećih standarda ISO 9001 – Sistem menadžmenta kvalitetom, ISO 14001 – Sistem menadžmenta životnom sredinom, kao i ISO 45001 – Sistem menadžmenta bezbednošću i zdravljem na radu.

„Pored restrifikacije pomenutih standarda sa ponosom ističemo da smo uveli u okviru svog integrisanog sistema menadžmenta i standard ISO 27001 – Sistem menadžmenta bezbednošću informacija“, piše u saopštenju ovog komunalnog preduzeća.

Sertifikaciji ovog standarda prethodio je čitav niz aktivnosti, počev od formiranja tima za bezbednost informacija, imenovanja menadžera za bezbednost informacija i sistem administratora, izrada procedura i uputstava, kao i obuka zaposlenih.

JKP Šumadija Kragujevac u svoje poslovanje implementiralo standard ISO 27001 2
Foto: JKP Šumadija

Sve ovo dovelo je do uspešno obavljene eksterne provere od strane sertifikacione komisije JUQS – Beograd i dobijanja sertifikata kako za ovaj, tako i za ostala tri standarda.

JKP Šumadija Kragujevac u svoje poslovanje implementiralo standard ISO 27001 3
Foto: JKP Šumadija

Inače, standard ISO 27001 – Sistem menadžmenta bezbednošću informacija pored JKP Šumadija Kragujevac poseduje mali broj kompanija kako iz javnog, tako i iz privatnog sektora u Srbiji.

Sva četiri standarda su implementirana u poslovne procese preduzeća, a u narednom periodu nastaviće se sa poboljšanjem istih, kao i sa uvođenjem novih ukoliko to poslovni procesi preduzeća budu zahtevali.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari