gradski prevoz u beogradu, tramvajFoto: Aleksandar Roknić Danas

Beogradski mediji javili su večeras da je oko 17:30 na Voždovcu iz trmavaja ispalo trogodišnje dete koje je odmah potom prevezeno u Urgentni centar a zatim na Institut za majku i dete.

Portal Blic je objavio i izjavu navodnog svedoka.

„Prilikom izlaska putnika iz zaustavljenog tramvaja na liniji 10, došlo je do pokretanja šinskog vozila. Tom prilikom iz tramvaja je ispao putnik, dete (3) koje je bilo u pratnji žene J. B.(69)“, rekao je izvor Blicu.

Povodom ovoga je izdao saopštenje i predsednik Saobraćajnog sindikata GSP „Beograd“ Aleksandar Jokić koji je rekao da se poslednjih dana u više medija pojavljuju „senzacionalistički naslovi i tekstovi“ u kojima se objavljuju nepotpune i netačne informacije o povređivanju dece u vozilima javnog prevoza.

On je u saopštenju naveo da se „takvim bombastičnim izveštavanjem samo izaziva gnev kod putnika“ i  stvara, kako je kazao,  lažna slika o zaposlenima u javnom prevozu.

Dodao je da se „dešavaju povređivanja dece, koja izlaze iz vozila u pratnji starijih lica,  ali i koja izlaze samostalno i na vratima koja zakonskim aktima nisu predviđena za izlaz dece“.

„Zvanični izveštaji uviđajnih ekipa policije, su jedini merodavni dokumenti o incidentima a na ovaj način prejudiciramo krivicu vozača tramvaja, autobusa…“, naveo je Jokić.

Ukazao je da se oni time izlažu ih mogućem fizičkom nasilju i mentalnom maltretiranju a da, kako je kazao, pritom niko ne uzima u obzir u kakvim uslovima rade i koliko rade.

Napomenuo je i da  su većina njih roditelji i imaju porodice i njihovi članovi porodica koriste isti taj prevoz.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari