Još 1.015 novoobolelih, 28 preminulih, 135 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 1.015 novoobolelih od korona virusa i 28 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 1.281.659 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovana su 12.364 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 2.614 pacijenata, od kojih je 135 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 10.799 osoba, a ukupno 7.056.373.

Jelena Mitrašinović iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije kaže za RTS da će novi antivirusni lek protiv kovida 19 biti uskoro dostupan građanima Srbije.

Dan nakon što je profesor doktor Aleksandar N. Nešković, poznati kardiolog, odbio da primi priznanje Lekarske komore Srbije za “istaknuto angažovanje u borbi protiv kovid 19”, stižu prve rekacije i iz Komore ali i od Neškovićevih kolega.

Bitku sa koronavirusom do 17. decembra izgubilo je 2.372 građana, što je prema svetski poznatom statističkom sajtu Worldmeters, peti najnegativniji rezultat na svetu, a Crna Gora beleži i druge neslavne rekorde epidemije, pišu podgrričke Vijesti.

Američka država Njujork saopštila je da je nešto više od 21.000 ljudi testirano pozitivno na kovid-19 u prethodna 24 časa, što je najveći dnevni broj novozaraženih od kada je postalo široko dostupno testiranje na virus.

Nemačka je označila Francusku i Dansku kao zone infekcije korona virusa visokog rizika i tražiće karantin od nevakcinisanih putnika iz tih zemalja, saopštio je nemački institut koji prati zdravstvenu situaciju.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je danas odobrila vakcinu protiv korona virusa američke kompanije Novavaks (Novavax) i Serum instituta Indije, čime je otvorila vrata za njeno uključivanje u program Kovaks (Covax).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari