Još 18 novoobolelih, jedna osoba preminula od korona virusa 1Foto: Beta/Milan Timotić

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 18 novoobolelih od korona virusa, a jedna osoba je preminula. Ukupno u našoj zemlji do sada je registrovano 11.430 pozitivnih na virus, a preminule su 244 osobe.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva zdravlja Covid19.rs, u poslednja 24 sata testirano je 2.315 osoba od kojih je 18 pozitivno, a od početka epidemije u Srbiji je ukupno testirano 247.760 ljudi.

Hospitalizovano je 468 pacijenata, a na respiratoru se trenutno nalazi njih devetoro.

Broj izlečenih pacijenata do sada iznosi 6.726, dok je stopa smrtnosti 2,13 odsto.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da „objektivno više nismo u epidemiji“ korona virusa i da je kraj epidemije već došao, a da „ulazimo u period kada se očekuje da počne sporadično da se javlja“.

Epidemiološka situacija na jugu Srbije stavljena je pod kontrolu, izjavio je epidemilog Branislav Tiodorović.

Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je da će biti drugog talasa epidemije ako korona virus „preživi“ na južnoj hemisferi i ponovo se vrati, ali da se sada zna šta treba preduzimati čak i bez vakcine.

Posle preporuke za rad Zavoda za javno zdravlje u Pirotu, Gradski Štab za vanredne situacije, uzimajući u obzir epidemijski proces širenja virusa COVID19, doneo je odluku da iz predostrožnosti obustavi rad Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj“ u Pirotu, iako to nije naredba Zavoda.

U Rusiji je i dalje broj zaraženih korona virusom na dnevnom nivou iznad 9.000, a ukupan broj inficiranih od početka epidemije je 414.878.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari