Još 6.498 novozaraženih, preminulo 14, na respiratorima 31 osoba 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji u poslednja 24 sata registrovano je 6.498 novoobolelih od korona virusa, a 14 osoba je preminulo.

Ukupno u našoj zemlji do sada je obolelo 2.170.933 osoba od ovog virusa, a registrovano je 16.370 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 681 pacijent, od kojih je 31 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 16.885 osoba, a ukupno 10.352.212.

Nemačka vlada uvodi nove mere i nova pravila u borbi protiv korona virusa radi uspešnije zaštite od novog talasa infekcija tokom jeseni i zime, a najavljuje se i izlazak na tržište četiri nove vakcine, piše danas Dojče vele (Deutsche Welle – DW).

Zbog kovida povećan je strah od otpuštanja, smanjeni su prihodi porodica, povećani korupcija i nenamensko trošenje novca iz budžeta, pokazuju rezultati ankete koju je na svom sajtu i društvenim mrežama sprovela Regionalna informativna agencija JUGpress.

Nakon dva negativna testa na koronu, predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden, koji je doživeo povratni slučaj Pakslovida, izašao je iz izolacije u Beloj kući i otputovao u Delaver.

Dok je tokom prethodnih talasa većina evropskih zemalja pooštravala mere a Srbija sve dozvoljavala (negde u ovo vreme prošle godine niko prstom nije mrdnuo zbog činjenice da je folk pevač Aca Lukas okupio više od 20.000 ljudi na koncertu iako je tada takvo masovno okupljanje bilo zabranjeno), stvari sada, u sedmom talasu izgledaju drugačije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari