Još 6.726 novoobolelih, 61 preminuli, 279 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 6.726 novoobolelih od korona virusa i 61 preminuli.

Ukupno u našoj zemlji do sada su 1.162.482 osobe obolele od ovog virusa, a registrovano je 10.139 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 6.770 pacijenata, od kojih je 279 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 24.149 osoba, a ukupno od marta 6.381.373.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da nije dovoljno da se protiv korone vakciniše samo 50 odsto građana Srbije, jer je delta soj „ubitačan“.

Virus mutira ako se razmnožava, razmnožava se ako se ljudi zaražavaju, a zaražavaju se ako se ne pridržavaju protivpandemijskih mera i ako se ne vakcinišu, izjavio je danas direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marijan Ivanuša.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović primiće u ime Vlade Srbije danas popodne u Institutu Torlak donaciju od 200.000 vakcina Moderna protiv virusa korona, koju Srbiji donira Poljska, saopštilo je to ministarstvo.

Aleksandra Spurnić, zamenica direktorke kovid bolnice u Batajnici, istakla je danas u „Uranku“ na televiziji K1 da već nedeljama u bolnici u Batajnici imaju isti broj bolesnika, kao i da većina zahteva kiseonik odmah po prijemu.

Američki zdravstveni zvaničnici dali su zeleno svetlo za preporuku vakcine protiv korona virusa proizvođača Fajzer-BioNTek (Pfizer-BioNTech) za decu od pet do 11 godina, saopšteno je sinoć u Vašingtonu.

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ saopštio je da je doneta preporuka da se treća doza vakcine protiv kovida može primiti nakon pet meseci od druge doze vakcina Fajzer, Sputnik i AstraZeneka i četiri meseca nakon Sinofarma.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari