Još 6.842 nova slučaja, 37 preminulih, na respiratorima 225

Najnoviji podaci za Srbiju

Ostavite komentar


  1. Niko nigde ne zeli da kaze ko je najveca zrtva svega ovoga i ko je na zalost umro a to je grip kojeg je ubila korona

  2. Strašno, ali se plašim da „rekord“ zaraze kroz neposlušnost građana još nije dostignut. Znaće se, verovatno, tek kada „proradi“ zaraza stečena na ispraćaju patrijarha Irineja u Sabornoj crkvi, masovnim cvelivanjem krsta i pleksiglasa na kovčegu i prišest stotine vernika istom kašičicom po sistemu „iz usta u usta“! Bre vernici, kao da ste u Srednjem veku! Očigledno ste zaboravili izreku da Bog čuva samo PAMETNE! Ili onu: Ko sam sebe čuva, čuva ga i Bog!

    1. A ti stari Beograđanine, zaista misliš da si toliko pametan? Sa ovakvim bezumnim komentarom, uspeo si da nasmeješ GOSPODA, mada i svakog normalnog čoveka.

    2. A vrhovni bolesnik veceras opet pravi samopromociju na svojim televizijama!) Ovo vise ne moze da se izdrzi! Spakujte ga u Lazu!

  3. Krajnje je vreme da se ovi lekari u Kriznom štabu povuku i priznaju da ili ne znaju da rade svoj posao ili ne mogu da odupru političkom pritisku. Ovo je kataklizma.

  4. Aj nekako i da razumem da u velikim gradovima sa puno stanovnika i neophodnim gradskim prevozom se tesko kontrolise epidemija. Ali kako brate u Majdanpeku, Arandjelovcu i slicnom gradovima gde mozes da prepesacis ceo grad za pola sata se epidemija ne moze kontrolisati? Policija malo vise da se angazuje i organizuje i za 10 dana bi se u tim mestima gde svako zna sta se i gde zbiva epidemija zaustavila.

  5. Danas sam zvala Dom zdravlja da mi produze elektronski recept. Rekli su da mi mogu zakazati da dodjem jer, ako ne dodjem, participaciju od 50 dinara oni moraju platiti iz svog dzepa! Rekoh, hvala, platicu lekove 3000 iz svog dzepa, nema sanse da dodjem. Treba da sam srecna sto su se javili na telefon jer se u normalno vreme ne javljaju. A bolje da ni sada nisu.

  6. Znaze li princip punjenja kovid bolnica koje onolike vidite.Ako osba se javi po ma kom osnovu lekaru i ako ta ista osoba ima temperaturu veću od 37 .,0 makar i 0.1 0soba se upućuje u kovid bolnicu.Ako je npr osoba srčani bolesnik i treba mu hitna nega a ima temperaturu od upale mokraćne bešike on se upucuje u kovid..,ako na prvom testu antitela bude negativan on i dalje ostaje u kovid bolnici i ceka rezultat testa sa brisom koji odlazi u Beograd.Tu nastaje problem,dok pacijenti dodju do odgovarajuceg lekara desi se da okunčaju i oni su to veče u dnevniku kao zrtve koje se broje.Ovde nešto jako podseća na scenarijo …..ovo govorim jer sam u dodiru sa tim i pouzdano znam.

    1. I ja nesto mislim da se po ovom principu pacijenti smestaju u bolnice.
      Pozitivni ste dok se testom ne dokaze da ste negativni. A verovatno je i cela vasa porodica pozitivna, pa da uracunamo i njih

  7. Kon: Primetno usporavanje virusa korona, posebno u Beogradu

    Epidemiolog Predrag Kon danas je rekao da se uočava usporavanje virusa korona, posebno u Beogradu, i istakao da će se za dva, tri dana videti da li će doći do potpunog zaravnjenja krive.
    Piše: Beta23. 11. 2020.

Ostavite komentar


Društvo

Danas u Srbiji jača košava, mestimično kiša 10

Danas u Srbiji jača košava, mestimično kiša

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je upozorio da u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju očekuje pojačanje košave čiji će najjači udari danas i sutra na jugu Banata dostizati i 28 metara u sekundi - oko 100 kilometara na sat.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.