Još 6.842 nova slučaja, 37 preminulih, na respiratorima 225 1Foto: Beta/Saša Đorđević

U Srbiji su u poslednja 24 sata registrovana 6.842 novozaražena od korona virusa i 37 preminulih. Ukupno u našoj zemlji do sada je 133.029 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovana su 1.274 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 6.478 pacijenata, od kojih je 225 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 21.476 osoba, a ukupno od marta 1.660.185.

U Srbiju danas na snagu stupaju nove mere za suzbijanje širenja korona virusa, koje će trajati narednih deset dana.

Epidemiolog Srđa Janković izjavio je danas da epidemija „ne jenjava već se rasplamsava“ i da se umesto razmišljanja o popuštanju mera protiv korona virusa treba usmeriti na njihovo striktno pridržavanje.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je danas broj preminulih od kovida kao potpunu katastrofu, i izjavio da se svaki dan svi iznenade i iznova uplaše, iako epidemija traje već osam meseci.

Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici od danas će primati kovid pacijente, saopštio je danas posle sastanka sa direktorima bolnica ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da je zaraženo 1.949 zdravstvenih radnika.

Direktorka Кlinike za pulmologiju Кliničkog centra Srbije Violeta Mihailović Vučinić izjavila je da su kapaciteti te bolnice popunjeni.

Zdravstveni sistem u Vojvodini je u izuzetno teškoj situaciji, ocenjuju pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojović i Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U Šumadijskom okrugu zabeleženo je još 325 slučajeva zaraze korona virusom, a najviše u Kragujevcu – 214, i Aranđelovcu gde je potvrđeno još 50 pozitivnih osoba.

Prema  izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, koji pokriva Braničevski i Podunavski okrug, danas do 13 časova na ovom području registrovano je 200 novoobolelih od virusa korona.

U Zlatiborskom okrugu, potvrđeno je 218 novih slučajeva infekcije korona virusom, što je znatno više nego juče, kada ih je bilo 88.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari