Još 609 novoobolelih, 15 preminulih, 80 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 609 novoobolelih od korona virusa i 15 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 708.328 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 6.725 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 2.289 pacijenata, od kojih je 80 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 10.761 osoba, a ukupno od marta 4.041.471.

Povezane vesti:

Datum 21. jun, nakon koga bi trebalo da budu dozvoljena veća okupljana na festivalima i proslavama, nije fiksiran i može da bude pomeren u zavisnosti od toga da li su ispunjeni potrebni uslovi, objasnio je za Danas epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba.

Novih 440.000 doza vakcine protiv korona virusa kineskog proizvodjača Sinofarm, stiglo je jutros u Srbiju.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da nije zadovoljna vakcinacijom protiv korona virusa među mlađom populacijom i poručila da i mladi moraju da pokažu odgovornost i shvate šta dobijaju, a šta ne sa vakcinama.

U beogradskom tržnom centru „Ušće“ i autobusu adaptiranom u mobilni punkt za vakcinaciju protiv korona virusa do sada je imunizovano više od 8.000 osoba, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Prema zvaničnim podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje, u Beogradu je vakcinisano 659.942 punoletnih lica, što iznosi 47,4 odsto punoletnog stanovništva Beograda, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da se očekuje da u narednim danima Beograd dostigne 50 odsto vakcinisanih građana.

Dom zdravlja otvara punkt za vakcinaciju u šoping centru „Kragujevac Plaza“ gde će građani bez zakazivanja moći da prime jednu od tri vakcine protiv korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari