Još 7.840 novoobolelih, 63 preminula, 267 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 7.840 novoobolelih od korona virusa i 63 preminula.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 1.111.957 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 9.634 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 6.789 pacijenata, od kojih je 267 na respiratoru.

U poslednja 24 sata testirano je 26.498 osoba, a ukupno od marta 6.205.905.

Povezane vesti:

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je danas da testiranje na korona virus ispred noćnih klubova nije dozvoljeno i da se kažnjava.

Beograd će danas preći 60 odsto vakcinisanih prvom dozom, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i ocenio da je to „velika pobeda“ glavnog grada.

Doktorka Snežana Rsovac, načelnica intenzivne nege na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj rekla je da su na respiratoru dve bebe, koje su stabilno, ali su vitalno ugražene i obe su se zarazile kod kuće.

Epidemiološka situacija u Šumadijskom okrugu je veoma ozbiljna, a zabrinjava što je popunjenost u jedinicama intenzivne nege u Kragujevcu veća od 90 odsto, rečeno je danas na sastanku Okružnog štaba za vanredne situacije.

Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš Radmilo Janković izjavio je danas da se zakasnilo i sa uvođenjem kovid propusnica i sa promocijom vakcinacije.

Kovid 19 je specijalna bolest jer nije samo infekcija već i trovanje. Naime, spajk protein, uz pomoć kojeg korona virus ulazi u ćeliju, toksičan je sam po sebi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari