Još 8.171 novooboleli, 45 preminulih, 243 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovan 8.171 novooboleli od korona virusa i 45 preminulih. Ovo je drugi dan zaredom da je broj novozarežnih veći od 8.000.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 934.440 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 8.187 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 6.241 pacijent, od kojih je 243 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 24.847 osoba, a ukupno od marta 5.626.417.

Slovenačka vlada je danas donela odluku da privremeno prekine imunizaciju protiv kovida-19 Džonson i Džonson vakcinom, sve dok se ne rasvetle okolnosti smrti 20-godišnje žene koja je umrla od moždanog udara dve nedelje posle vakcinacije.

Pandemija korona virusa nije ugrozila samo fizičko već i mentalno zdravlje građana. Broj osoba koji imaju simptome depresije, anksioznosti, napade panike, i druge psihološke tegobe porastao je značajno u svim delovima sveta. Anonimno deleći svoja iskustva sa nama, kako negativna tako i pozitivna, pomoći ćete nam da preciznije i tačnije prenesemo uticaj pandemije na mentalno zdravlje građana.

Sa 350 novih slučajeva obolelih u jednom danu, Niš je treći na listi od 16 gradova koji imaju trocifreni broj zaraženih korona virusom, a zamenik direktora Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu, Radmilo Janković izjavio je danas da je stanje dramatično i da je ta ustanova na ivici kapaciteta.

Iako sve osnovne i srednje škole redovno obaveštavaju nadležnu školsku upravu o broju učenika i zaposlenih kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom, a te podatke prikupljaju i zavodi za javno zdravlje, oni su za javnost tajna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari