Još 983 novoobolela, jedan preminuli, 23 na respiratorima 1Foto: Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 983 novoobolela od korona virusa i jedan preminuli.

Ukupno u našoj zemlji do sada su 729.150 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 7.152 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 823 pacijenta, od kojih je 23 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 11.413 osoba, a ukupno od marta 4.789.840.

Povezane vesti:

Zašto Krizni štab još uvek ne donosi nove mere iako broj novoobolelih svakodnevno raste?

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se naredne sedmice mogu očekivati četvorocifreni brojevi novozaraženih koronom i da je ,,jasno da bi trebalo doneti vrlo ozbiljne restriktivne mere“.

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da se „zahuktava“ četvrti talas korone i da će se njegova puna snaga osetiti kroz nekoliko nedelja, i najavio oštrije mere ako se tako nastavi.

Imunolog i virusolog Milanko Šekler izjavio je danas da je umesto pooštravanja epidemioloških mera logično uvođenje pravila da za ulaz u ugostiteljske objekte i odlazak na javna okupljanja pojedinac mora da bude vakcinisan, da je preležao korona virus ili da ima negativan test.

Obično pitaju zašto hotel “Gejzer” u Sijarinskoj Banji nije u potpunosti zatvoren, ali svi oni koji su ostali u hotelu su testirani, negativni su, vakcinisani ili su već preležali kovid, tako da su iz tih razloga i ostali u hotelu, rekla je za FoNet epidemiološkinja Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu dr Zorana Kulić.

Izraelski korona virus kabinet odobrio je sinoć niz restrikcija na okupljanja u nadi da će zaustaviti porast broja zaraženih korona virusom širom zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari