Fudbaleri Partizana i njihov tadašnji trener Aleksandar Stanojević prigrabili su novu titulu praktično još jesenas, s „plus deset“ na polusezoni, a posle sinoćne lagane pobede nad BSK-om od 2:0 (1:0) i novog Zvezdinog kiksa crno-beli i njihov sadašnji šef Avram Grant beže večitom rivalu velikih 12 koraka, pa im je za teoretsku odbranu najvažnijeg trofeja i produžetak već četvorogodišnje tradicije srpskim fudbalom dovoljan i remi sa superligaškim davljenikom Borcem u sledećem kolu.


Slavljeničku žurku u Čačku, poslednjeg dana ove nedelje, zakazali su Lamine Diara, svojim osmim golom od početka prvenstva, i Zvonimir Vukić, koji sa 13 pogodaka u metu drži drugu poziciju u trci za zvanje najboljeg superligaškog strelca. Borčance je „otvorio“ senegalski špic šutem po zemlji sa 17 metara, na dodavanje Kamare (11. minut), a rutinski trijumf „overio“ iskusni organizator igre iz bliza, posle Diarine stative i jednog odbitka (52), a da su isti igrači bili precizni u još nekoliko navrata posle toga razlika bi bila još ubedljivija.

Navijači, međutim, nisu imali zamerki, jer su ekipu na čijoj je gol liniji debitovao Nikola Petrović, ispratili stihom „Titula, slaviće se titula“. Ako „zebre“ ne naprave senzaciju, verovatno već četiri kruga pre kraja turbulentne sezone za klub iz Humske, kojeg na leto očekuju velike kadrovske promene, od uprave do terena.

Partizan – BSK 2:0 (1:0)

Strelci: Diara 11, Vukić 52. Stadion: Partizana. Sudija: Slobodan Veselinović (Valjevo).

PARTIZAN: Petrović, Miljković, Ivanov, Ostojić, Volkov, Kamara (od 77. Babović), S. Ilić (od 64. S. Marković), Tomić, Vukić, Diara, L. Marković (od 32. Manga).

BSK: Kovačević, Milošević, Bošković (od 54. Vignjević), Radunović, Čelebić, Tasić, Ćesarević (od 54. Simović), Jovanović, Petrović, Šupić, Živković (od 74. Žarković).

Jedinstveni Ilić

Meč je bio u znaku proslave kapitena Saše Ilića. Za 568 nastupa za Partizan i sve što je učinio za klub u kojem je ponikao, jedinstveni i omiljeni vođa s terena dobio je loptu Lige šampiona, iz ruku još veće legende „parnog valjka“ Momčila Vukotića, dok su mu klinci iz Omladinske škole crno-belih i kolege iz prvog tima, obučeni u majice s istim natpisom, zajedno sa publikom klicali „Jedan je Ilić kapiten“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari