Zrenjaninci i dalje imaju problema sa grejanjem u domaćinstvima, a zbog slabog pritiska gasa pogođeni su svi industrijski potrošači, izjavio je predsednik Skupštine Aleksandar Marton i apelovao na Ministarstvo energetike da što pre preduzme mere da se skladište gasa u Banatskom Dvoru napuni.

Prema njegovim rečima, nedopustivo je da Srbija koja ima ležišta gasa, a čak i sam grad Zrenjanin leži na gasnim izvorištima, nema rezerve kao druge zemlje.

– Za proslavu Nove godine u većim gradovima potrošeno je blizu 10 miliona evra, što je otprilike pola sume sredstava potrebnih da se skladište gasa napuni rezervama. Nedopustivo je da građani snose posledice loše energetske politike i neracionalnog trošenja novca, te da imaju problema ne samo sa gasom veći sa strujom – ocenjuje Marton.

Prema njegovim rečima, pozivanje građana da štede struju u uslovima kada je ona jedini energent a napolju temperatura dostiže -18 stepeni Celzijusa, deluju iluzorno. Zabrinjava činjenica da u 21. veku grejalice do te mere opterećuju jedan elektroenergetski sistem, da on ne može da radi, kaže Marton i ističe da su u samom Zrenjaninu toliko učestale havarije na elektroenergetskoj mreži, da pojedina naselja nemaju struju i po 8 sati, što život na niskim temperaturama čini neizdrživim.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari