Još nema sednice o starim studentima

U skupštinskom Odboru za obrazovanje čekaju da Vlada predloži izmene Zakona o visokom obrazovanju

Ostavite komentar


  1. Na mom fakultetu jos od 2016-e godine stoji Pravilnik o produzetku studiranja. Autonomija fakulteta to dozvoljalava, ali je jasno da fakulteti ne mogu mimo zakona. Zato i cekamo odluku o produzenju. Ovako nam se samo otezava ….

  2. Sramna izjava.Onda ukinite diplomu gospodji Nadi jer je fakultet zavrsila pre mnogo godina i po prastarom programu te nema osnova za dalji rad na osnovu nje.Teorisko znanje je jedno a prakticno sasvim drugo.Covek se uci dok je ziv.

  3. Meni je strasno procitati,ovakav clanak,i ovako smo pod pritiskom ucimo pod strahom. Pitanje ucim li dzabe ako nam ne produze,jer za prelazak na bolonju nemam para? Nema sanse da dam 3 ispita do 30.septembra

  4. ‘Nema ni osnova, ni potrebe da im se ponovo produžava rok za diplomiranje’ – uz duzno postovanje a zakon, Ustav koji je vazio u vreme upisivanja? Postovanje istih nije osnova?

  5. Studentima treba omogućiti da završe po onom programu po kome su i upisani na fakultet. Oni nikog ne ometaju – ispiti su organizovani u isto vreme kada i ispiti redovnih studenata i drže ih isti profesori.

  6. Igranje ping ponga, prebacivanje loptice sa jedne na drugu stranu. Ministar prosvete kaže da odbor treba da predloži, a odbor kaže da vlada treba da predloži. Postavlja se pitanje čemu odbor služi i da li su institucije države samo slovo na papiru ? Osnov za produženje nam daje Ustav suprotno kome nam je i postavljen rok, a da li ima potrebe za produženjem to mi znamo. Nejasna je i izjava da studenti treba da dobiju stare diplome, kao da se nešto nekome deli, ali da nema osnova da se izdaju ?! Ako je tako onda nema osnova da fakulteti uopšte postoje, kao i da dotična gospođa bude na tom mestu, jer je i ona završila studije po nekom starom programu. Ovde se stalno radi zamena teza. Govori se da je produženje nepravedno, iako su stari studenti ti čija su prava zgažena. Relativizuju se stari studijjski programi i za reper uzimaju novi, a upravo su ti „novi“ studijski programi nastali iz starih, a ne obrnuto.

  7. Sastanite se,zauzmite stav,menjajte sporni clan zakona i ne komplikujte vise.Situacija je jasna i resiva.

  8. О којим новим програмима говоримо, када је 95 % испита исто и материја је иста, иновације које се догађају то сви уче и професори и студенти и људи који имају дипломе уколико желе да се развијају у послу у коме раде. Толико лажно дипломираних а вама сметају људи који хоће на поштен начин да дођу до своје дипломе.

  9. Odbor razumno shvata problem i potrebno je omogućiti produžetak jer time dobijaju i studenti i država.

  10. Ovo Noviji i savremeniji programi su samo sarene laže na vecini fakulteta. Vecina knjiga kao i pre X godina.

  11. Mnogi veciti ce, ako ne dodje do produzenja, preci na privatne fakultete. A da se ne lazemo, kriterijumi su na njima znatno slabiji, pa ce biti i strucnjaci slabiji

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.