Jovana Popović: Hvala svima koji su mi verovali 1Foto: Printscreen/Youtube

Mlada kikinđanka Jovana Popović, čije hapšenje je izazavalo nezadovoljstvo brojnih građana i organizacija, oglasila se preko Fejsbuk stranice “Pravda za Jovanu” porukom u kojoj se zahvaljuje svima koji su u nju verovali.

Jovana Popović: Hvala svima koji su mi verovali 2
Foto: Skrinšot/Fejsbuk

Na stranici je napisala “Hvala svima koji su mi verovali usred ove strašne muke i panike, i lične i kolektivne.

Ne biti na strani pravosuđa, koje štiti milione ljudi, državu i naciju, već na strani pravde u slučaju “neodgovorne studentkinje” i antirijaliti umetnice, može samo Čovek.” navodi se u poruci Jovane Popović.

Podsećamo, Jovana Popović uhapšena je i optužena 24. marta da je prekršila obavezu samoizolacije jer se nakon povratka iz Crne Gore 14. marta nije pridržavala zdravstvetnih propisa, iako u to vreme Srbija nije uvela vanredno stanje. Ona je zbog takvih optužbi provela 21 dan u Zabeli.

Njoj se sudi pred Osnovnim sudom u Kikindi u krivičnom postupku, a Osnovno tužilaštvo iz ovog grada uložilo je žalbu zbog njenog puštanja iz pritvora, o čemu odluku treba da donese Viši sud u Zrenjaninu.

Kako je Jovana Popović u svojoj odbrani več iznela pred tužilaštvom, prilikom prelaska crnogorsko-srpske granice nije dobila bilo kakav pisani akt niti usmeno upozorenje, naredbu, obaveštenje od bilo kog ovlašćenog službenog lica, na osnovu koje je određeno da se od trenutka ulaska u Srbiju nalazi u samoizolaciji, odnosno da ne sme napuštati prebivalište.

Odbrana smatra da je evidentno da su navedeni akti štampani na dan hapšenja i isključivo za potrebe postupka protiv okrivljene, čime su se možda stekli i elementi krivičnog dela, jer da su navedeni akti postojali ranije bili bi popunjeni i priloženi prilikom postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari