Jovanović (CLS): Privatnim prevoznicima ugovori od skoro 300 milijardi, GSP se uništava 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) i nekadašnji gradski odbornik Nikola Jovanović upozorio je danas da se u Beogradu dešava neutemeljena i izuzetno opasna privatizacija javnog prevoza, a privatnim prevoznicima dodeljuju ugovori u vrednosti od skoro trista milijardi dinara.

„Pre Aleksandra Šapića, GSP Beograd je opsluživao 91 autobusku liniju, a sad spada na 30. U međuvremenu, gradska uprava na čelu sa Šapićem je privatnim prevoznicima dodelila ugovore u vrednosti od čak 296 milijardi dinara, za poteze 100, 400, 500, 600 i 700. Sve to bez ikakve stručne studije i javne rasprave“, istakao je Jovanović.

On je upitao kome je u interesu da se rasparča i uništi GSP Beograd i da se javni prevoz prepusti sumnjivim privatnim prevoznicima, od kojih mnogi dolaze iz sive zone biznisa.

„Preko milion ljudi u Beogradu koristi javni prevoz, a Beograđanima je ova javna usluga među najvažnijim. Zato poručujem privatnim prevoznicima da se ne nadaju previše, ova usluga biće vraćena pod okrilje gradskog komunalnog preduzeća i nadležnog sekretarijata, a svi suludi ugovori koje potpisuje sa njima ova vlast biće revidirani“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari