Jovanović Ćuta: Vozovi kao tempirane bombe, mašinovođe beže iz zemlje 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

Poslanik Skupštine Srbije, Aleksandar Jovanović – Ćuta, izjavio je danas da „u državi koja odavno nema nijednu naznaku uređene“, vozovi iz šina iskaču svake nedelje dok prevoze otrovne materije širom Srbije.

On je ocenio i da posao mašinovođe nalikuje „poslu“ bombaša-samoubice jer „ne zna kada će njegov opasni teret da ugrozi i njega i druge“.

U pisanoj izjavi koju je prosledila njegova stranka Zajedno, Jovanović je podsetio da se za mesec dana dogodilo pet iskliznuća vagona s opasnim materijama, a najnovije danas, i da su „raspadnute pruge“ i da postoje i drugi problemi u železnici što je razlog da mašinovođe iz Srbije „beže glavom bez obzira“ u Evropsku uniju.

„Još pre devet godina su zaposleni na železnici upozoravali na ovaj problem, ali se on zataškavao, a vlasti su pokušavale da kontrolom medija zagluše problem opasnosti izazvanih javašlukom“, rekao je Jovanović.

On je u ime Ekološkog ustanka pozvao ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Gorana Vesića, da kaže „šta njegovo ministarstvo planira povodom ovakvih tempiranih bombi za građane Srbije“.

Jovanović je podsetio da su kod Pirota 25. decembra 2022. godine iskliznuli iz šina vagoni-cisterne sa amonijakom, kada je stradalo dvoje ljudi, sa fosfornom kiselinom kod Zaječara 29. decembra 2022, sa evrodizelom kod Pančeva 30. decembra 2022, sa propilenom kod Subotice 24. januara, a da je danas u Zaječaru došlo do novog iskliznuća vagona koji su prevozili fosfornu kiselinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari