Jovanović: Moraće da se pooštre ograničenja za okupljanja 1Foto: Printscreen/YT/ RTS Sajt - Zvanični kanal

Uprkos sve većem broju zaraženih korona virusom u Srbiji još uvek nije poznato kada će biti održana sednica Kriznog štaba. Prof. dr Tanja Jovanović, virusolog i članica ovog tela, rekla je za Danas da ne zna kada će biti naredni sastanak, potvrdivši da je medicinski deo tražio da se održi sednica.

-Mi smo putem mejla zatražili održavanje sednice i nadam se da će biti uskoro – rekla je prof. Jovanović.

Ona nije mogla da odgovori na pitanja koje će mere predložiti medicinski deo KŠ, istakavši da nije u redu da o merama govori u medijima pre samog sastanka.

Upitana da li je zabrinjava to što večeras u Beogradu počinje Bir fest, koji će okupiti hiljade posetilaca, ona je kazala da to jeste razlog za brigu.

-Brojke nas upozoravaju da je potrebno redukovati i broj osoba koje se mogu okupiti i na otvorenom prostoru – dodale je prof. Jovanović.

Istovremeno, epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović, takođe član Kriznog štaba, rekao je ranije danas za TV Prva da je „aktuelna situacija nesigurna s tendicijom da postane nepovoljna, i dodao da to nije iznenadilo nadležne mada je, kako je rekao „malo poranilo“.

On je kazao da neće biti uvođenja ograničenja kretanja, niti policijskog časa, dodajući da se postojeće mere moraju poštovati.

Govoreći o muzičkim festivalima epidemiolog je kazao da oni mogu da se organizuju ukoliko se poštuju epidemijske mere.

Organizatori Bir festa ranije su objasnili da će posetioci na ulazu morati da pokažu dokaz o kompletnoj vakcinaciji (primljene obe vakcine) ili negativan PCR ili antigenski test.

-Za građane koji nemaju potvrdu o vakcinaciji ili negativan test biće omogućeno da na licu mesta urade brzi antigenski test. Punkt za testiranje biće postavljen ispred Tržnog centra Ušće tokom svih pet dana trajanja festivala,  izjavili su za Danas organizatori festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari