Jovanović (Žig info) za Danas: Ispred GO Grocka postavljaju batinaše, fizički nam ne daju da uđemo 1Foto: BETAPHOTO/LILIT ANDRIC/DS

Novinari portala Žig info pokušali su da izveste sa tribine „Sve o eAgraru“, koja je održana u zgradi opštine Grocka, ali, kako za Danas kaže novinar Milan Jovanović – fizički im nije bilo dozvoljeno.

Naime, na pomenutoj tribini gostovala je ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, ali je novinare ispred vrata sačekalo obezbeđenje.

Milan Jovanović, novinar portala Žig info, kaže da je predstavnicima medija u kome radi već duže vreme zabranjen ulaz.

„Ne dozvoljavaju nam da prisustvujemo javnim sednicama u Grockoj. Fizički nam je zabranjen ulaz, iako se na vreme akreditujemo i pošaljemo dopise. Gospodin Pantelić ne dozvoljava novinarima Žig info da uđu u Opštinu Grocka, pa su postavili obezbeđenje da nas spreči, da nemamo teoretske šanse da prođemo. Jednom rečju – uskraćeno nam je pravo prisustvovanja sednicama“, objašnjava Jovanović.

Kako dodaje, nakon uredne akreditacije, nikada ne dobiju obaveštenje da neće moći da uđu u opštinu, niti obrazloženje zbog čega je to tako.

„Postave samo batinaše na ulazna vrata, poređane jedne do drugih. Ne dozvoljavaju nam da slušamo njihove kriminalne aktivnosti i šta rade, kako se ponašaju unutra. U Grockoj to više nema veze sa strankama, niti sa vladavinom prava. Očigledno su kriminalci zaposeli ovu opštinu, i oni tu vladaju. Unutra su ostali Simonovićevi ljudi, iako je umesto njega tu Dragan Pantelić. Naš rad se svodi na totalnu diskriminaciju“, zaključuje novinar Žig info.

Stranka slobode i pravde Grocka smatra da je „očigledno da je Simonović bio samo izvršilac ljudi koji isto razmišljaju, te da oni vrše vlast u Grockoj“.

Podsećamo, Drugi osnovni sud u Beogradu je prethodnog meseca bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića prvostepeno osudio na pet godina zatvora.

Presuda je izrečena zbog izazivanja teškog dela protiv opšte sigurnosti, odnosno zbog toga što je druge okrivljene podstrekivao da zapale imovinu novinara portala Žig info Milana Jovanovića.

Jovanovićeva kuća zapaljena je u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine.

Najpre je zapaljen automobil Jovanovićeve supruge, koji se zatim proširio na garažu i deo kuće.

U požaru je pričinjena materijalna šteta ali niko nije povređen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari