UNS sa predsednikom opštine Grocka o napadu na urednika portala Žig info 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

Predstavnici Udruženja novinara Srbije (UNS) razgovarali su danas da predsednikom Opštine Grocka Draganom Pantelićem i urednikom portala Žig info Željkom Matorčevićem o slučaju napada na urednika tog lista 2018. godine, za koji napadači nisu otkriveni.

Iz tog udruženja su na sastanku istakli da je obnavljanje istrage o prebijanju Matorčevića i otkrivanje napadača nešto za šta će se zalagati i u okviru Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara, kao i Stalne radne grupe za bezbednost novinara, navodi se u saopštenju UNS-a.

Na sastanku je bilo reči i o uslovima za rad medija i mogućnosti da se medijski konkurs izdvoji i raspiše nezavisno od konkursa za projekte iz oblasti kulture, umetnosti i sporta, a predsednik Opštine je rekao da će učiniti sve da poboljša uslove za rad redakcije Žig info i ostalih medija.

Matorčevića je 9. oktobra 2018. godine napao muškarac koji ga je prvo udario pesnicom u lice, a zatim šutirao dok se nalazio na zemlji. Zbog slomljene jagodične kosti urednik Žig infa proveo je nedelju dana u bolnici.

Dva meseca nakon prebijanja Matorčevića zapaljena je kuća Milanu Jovanoviću, saradniku Žig infa, za šta se vodi ponovljeno suđenje u kom je kao nalogodavac, prvobitno osuđen nekadašnji predsednik Opštine Grocka i funkcioner Srpske napredne stranke Dragoljub Simonović na četiri godine i tri meseca zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari