Jovo Bakić: Nezamislivo da Vučić, za kojeg postoji osnovana sumnja da je upleten u organizovani kriminal, bude na čelu države 1Foto: Medija centar

U pravnoj državi je nezamislivo da optuženi daje intervjue, baš kao što je nezamislivo da tužilaštvo ne radi svoj posao, kaže za Danas sociolog Jovo Bakić, komentarišući još jedan u nizu okršaja funkcionera Srpske napredne stranke zbog sumnje da su sarađivali sa mafijaškim klanom Veljka Belivuka.

Vladimir Đukanović je sinoć odgovorio na video izjavu Nebojše Stefanovića kojom je ministar odbrane replicirao na optužbe koje je na njegov račun nedavno iznela Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, kojoj je Stefanović kao ministar policije bio direktno nadređen.

Stefanović je odbacio sve optužbe koje je Hrkalović iznela na njegov račun a posebno je prozvao njenog advokata i stranačkog kolegu Vladimira Đukanovića, optužujući ga da je deo „medijske i političke hobotnice“ koja pokušava da ocrni „lažima“ Stefanovića, kao i da Đukanović radi to zbog svojih „biznis interesa“.

– U pravnoj državi je nezamislivo da optuženi daje intervjue, baš kao što je nezamislivo da tužilaštvo ne radi svoj posao ili da advokat u čijoj je kancelariji predsednik SNS-a pripravnik, bude branilac osumnjičenih za organizovani kriminal i uključen u izbor sudija; naposletku, nezamislivo je i da neko za koga postoji osnovana sumnja da je upleten u organizovani kriminal bude na čelu države, tj. da ne podnese ostavku i ne postane predmet obrade tužilaštva – kaže Jovo Bakić.

No, dodaje on, pošto ovo nije pravna država, onda se sve „prebacuje na teren sredstava masovnog opštenja, odnosno pravi se jedan besmisleni spektakl u funkciji zamajavanja teško obolelog javnog mnjenja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari