Jug Banata novo žarište virusa korona, zaraženo pet lekara i 12 medicinskih sestara 1Foto: Beta/AP

U prethodnih pet dana povećan je broj obolelih od Covid 19 infekcije na teritorijama opština Vršac, Bela Crkva, Plandište i Alibunar. U tom vremenskom periodu, na prisustvo virusa SARS-CoV-2 testirano je ukupno 690 građana ovih opština, od kojih je 46 bilo pozitivno, saopštila je Pokrajinska vlada.

Od tog broja, zaraženo je 17 zdravstvenih radnika i to pet lekara i 12 medicinskih sestara, i dva nezdravstvena radnika, zaposlena u Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Vršcu. Njih 16, koji su bez ikakvih tegoba, izuzev jednog lekara sa lakom kliničkom slikom, premešteno je u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatin.

Dve medicinske sestre su hospitalizovane u KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu, dok se jedna nalazi u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu i stabilnog je opšteg stanja.

Od preostalih 27 obolelih, pet je hospitalizovano u KCV, a jedan u Opštoj bolnici u Pančevu i oni su takođe stabilnog opšteg stanja., navodi se u saopštenju.

Na osnovu naredbi Pokrajinskog štaba za vanredne situacije sprovode se rigorozne protivepidemijske mere sa ciljem da se zaustavi i spreči dalje povećanje broja obolelih. Takođe, nastavlja se intezivno i sveobuhvatno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja, ističe se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Jug Banata novo žarište virusa korona, zaraženo pet lekara i 12 medicinskih sestara”

  1. Čudna je ta zvanična statistika, kao da se šteluje da se smanji broj obolelih. Do sada od početka epidemije u samo u Vršcu je bilo 107 obolelih. U zadnja dva dana je kontaminirano 20 zdravs. radnika iako testiranje svih nije još završeno. Biće danas, pa će se znati tačna broj zaraženih.

  2. Banat je opasna drava destinacija ravnica sa punom humuso koja u ljeti delimicnopretvara u prasinu a jesen u blato?! Ove cinjenice pre 100 i vise godine pogodovala TBC-u koja nemilosrdno harala! spram planinskim delovima malo ima Sumei i Vista vode!( gl. Situaciju u Zrenjaninu?!)

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.