Jugpres: Lokalni mediji nisu pozvani u Lebane, čega se Ana Brnabić plaši? 1Foto: BETAPHOTO/MILAN ILIC

Regionalna informativna agencija Jugpres koja pokriva pre svega jug Srbije, objavila je danas da lokalni leskovački mediji kao ni dopisnici beogradskih redakcija nisu danas bili pozvani na otvaranje vizitorskog centra u Lebanu koji je, kako s preneli beograski mediji, otvorila predsednica skupštine Srbije Ana Brnabić.

Portal je naveo da im je u opštini Lebane rečeno da je medije obaveštavao Brnabićkin kabinet i da njima mogu da upute pitanje zašto što su diskriminisali medije sa juga Srbije i tako ih sprečili da obaveste građane o događaju.

„Pres službu skupštine plaćaju građani Srbije, kao i Anu Brnabić. A plaćaju građani Srbije i radove na Vizitorskom centru u Lebanu koje je danas otvorila. Dakle, građani i građanke Srbije, koji sve to plaćaju, imaju pravo da znaju na šta se troše njihove pare. Naročito ovi na sve siromašnijem jugu Srbije i to ne kažemo mi iz Jugpresa, već zvanična statistika“, objavljeno je na sajtu.

Redakcija je pitala čega se to uplašila predsednica skupštine pa nisu pozvani lokalni novinari.

Ukoliko to nije njena odluka, nego neko iz skupštinske službe krši Zakon o javnom informisanju i diskriminiše medije, Jugpres očekuje da ta osoba bude kažnjena a javnost obaveštena o tome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari