Junajted grupa: Niko ne reaguje na plan eliminacije slobodnih medija i SBB-a 1Foto: N1

Junajted grupa saopštila je danas da nijedna nadležna institucija u Srbiji nije reagovala i pokrenula istragu o „planu eliminacije slobodnih medija i SBB“ kompanije i upitala zaposlene u tim institucijama da li su odlučili da ne rade posao za koji su odgovorni i za koji ih građani plaćaju zato što je predsednik Srbije presudio u ime svih njih.

„Ni posle mesec dana od kada su novinari N1 otkrili tajna dokumenta Telekoma o planovima za saradnju sa Telenorom, koji imaju za cilj gušenje medija N1 i Nova S i uništenje SBB kompanije, nijedna nadležna institucija u Srbiji nije reagovala i pokrenula istragu“, navela je Junajted grupa u saopštenju.

Namera uništenja konkurenta na tržištu ne zanima tužilaštvo, u institucijama kojima je posao da provere dokaze i istraže nezakonite postupke vlada upadljiva tišina, dok u isto vreme najviši predstavnici vlasti brane Telekom, unapred ga amnestirajući pričom o „internim aktima” i “neprimerenom jeziku“, ističe Junajted grupa.

Grupa tvrdi da je tim navodima predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno  stao u odbranu kartela Telekoma i Telenora, kao i generalnog direktora Telekoma Vladimira Lučića, koji je stavio potpis na zvanična dokumenta o eliminaciji SBB i gušenju medija N1 i Nova S.

Junajted grupa pita i da li tužilaštvo mesec dana ćuti, jer je Vučić zaključio da ne treba zamerati Telekomu što želi opstanak na tržištu i da li policija i bezbednosne službe ne rade posao iz svoje nadležnosti, jer ih od dogovora čiji je cilj uništenje konkurenta, više zanima da ispituju kako su procureli dokumenti iz Telekoma.

Ni Ministarstvo kulture i informisanja ne interesuje što je cilj sporazuma, ukazala je Junajted grupa i upitala zašto i Vlada koja daje novac građana za otvaranje svakog novog radnog mesta u Srbiji, nema problem sa ciljevima državnog Telekoma da u saradnji sa Telenorom uništi kompaniju sa 2.700 zaposlenih u Srbiji, koja je do sada uložila 900 miliona evra i planira još 240 miliona u naredne tri godine.

Jedina se oglasila Komisija za zaštitu konkurencije, ali tako što je svela uspostavljanje saradnje na pitanje čistog administrativno-birokratskog odobravanja izuzeća od restriktivnog sporazuma, navodi se u saopštenju.

Junajted grupa pita sve nadležne institucije u Srbiji zašto ignorišu nameru da bude uništena jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji  i da li je na delu zabrana pokretanja postupaka, jer su Telekom i Telenor za svoj dogovor dobili potpunu podršku vlasti i predsednika Srbije.

„O pritiscima vlasti i lično Aleksandra Vučića, da se afera Telekoma i Telenora zataška i ne istražuje, obavestili smo sve nadležne institucije u Evropskoj uniji, uvereni da nije moguće da u današnjoj Evropi postoji zemlja u kojoj zakoni ne važe, ako predsednik tako kaže“, navela je Junajted grupa.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Junajted grupa: Niko ne reaguje na plan eliminacije slobodnih medija i SBB-a”

  1. Pa vidite, molim vas, SBB + … su slobodni mediji. Au, nisam znao.

    E, pa ovo „slobodni mediji“ je vam je malo morgen.
    To vide i Bgd dživdžani.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.