Junajted grupa: Telekom i Telenor ne mogu da odlučuju kada sme da se podnese krivična prijava 1

Kompanije Telekom Srbija i Telenor smatraju, suprotno postojećim zakonima Srbije, da oštećeni ne smeju da podnesu krivičnu prijavu, ocenila je danas Junajted (United) grupa.

Junajted medija i mobilni operator SBB, koji posluju u okovru Junajted grupe, podneli su krivičnu prijavu protiv Telekoma i Telenora i odgovornih lica u tim kompanijama jer smatraju da su zaključili restriktivni sporazum kojim su oštećeni njihovi interesi.

Telekom i Telenor su povodom najave te krivične prijave saopštili da je to pritisak na nadležne institucije, uoči odluke Komisije za zaštitu konkurencije koja treba da odobri njihov sporazum.

Junajted grupa smatra da navodi krivične prijave koji su podneti nadležnom tužilaštvu mogu samo da služe pravilnom utvrdjivanju svih činjenica u krivičnom postupku, kao i da su u interesu gradjana Srbije.

U saopštenju kompanije je navedeno da dokumenta o saradnji Telekoma i Telenora „jasno govore da je reč o strateškom planu usaglašenom u cilju potiskivanja trećeg učesnika, zbog čega kompanije SBB i Junajted Media imaju legitimno pravo da podnesu krivičnu prijavu, što su i učinile“.

„Apsurdne su sve optužbe Telekoma i Telenora, jer oni svakako ne mogu da odlučuju kada će biti podneta krivična prijava, a još manje da unapred presudjuju da li je osnovana ili ne, svakako ne mogu da ocenjuju da li prijava predstavlja kršenje zakona ili pritisak na institucije“, ocenila je Junajted grupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari