Južne vesti: Porodilište u novom Kliničkom centru Niš postoji samo u spotu SNS 1Foto: Pixabay/RitaE

Žene iz okoline Niša porađaju se u starom Kliničkom centru a na uslove u Ginekološko-akušerskoj klinici žale se brojne porodilje. Neke od njih su počele da prikupljaju novac za kupovinu novih spavaćica.

Međutim, u spotu SNS trudnu ženu voze na porođaj u „najopremljeniju bolnicu u okolini“ novi KC Niš, gde porodilište i ne postoji, pišu Južne vesti.

Van predizborne kampanje, paralelno sa protestima opozicije „1 od 5 miliona“, Srpska napredna stranka poslednjih meseci snima i izbacuje stranačke spotove.

Naprednjačku kolekciju Jutjub promo-spotova upotpunio je prošle subote još jedan sa naslovom – „Mogu oni nas da mrze, mi nastavljamo da radimo“.

Radnja spota je dramatična – trudnoj ženi ostrašćeni muž opozicionar sa majicom „1 od 5 miliona“ ne dozvoljava da se porodi u novom KC Niš jer „ne voli Vučića“. Ne, ne, ne mi bojkotujemo Vučića i bojkotujemo nove bolnice! Ne, ne, ne, naš sin se neće roditi u novoj bolnici, jer i on bojkotuje Vučića – čuje se u spotu.

Fiktivne žene u naprednjačkim spotovima mogu da se porađaju bilo gde, ali u stvarnosti žene u Nišu se porađaju u starom Kliničkom centru, gde se porodilje često žale na uslove, a odskora sakupljaju i novac za nove spavaćiće, piše portal Južne vesti. Jedino su renovirane porođajne sale, a ostali uslovi ne priliče 21. veku.

Loša higijena, prljave posteljine i dušeci, iscepane spavaćice, prastari kreveti i stolarija – kaže Nišlijka koja se nedavno porodila.

Inače, u novoj zgradi Kliničkog centra smeštene su sve hirurgije, a brojne klinike, poput Klinike za ginekologiju i akušerstvo, nalaze se u svojim starim zgradama. Zgrada u kojoj je smešteno porodilište počela je da radi 1971. godine i od tada su rađene samo delimične rekonstrukcije.

Kako je došlo do ovog neslaganja između naprednjačke fikcije i niške stvarnosti, Južne vesti za sad nisu uspele da dobiju odgovor od predstavnika SNS.

U centrali stranke na brojeve telefona dostupne na stranačkom sajtu niko se ne javlja, ni na broj za medije, ni na broj za građane.

Na pitanja SNS-u postavljena mejlom – da li je u pitanju nenamerna greška ili zavaravanje javnosti, odgovora još nema.

Prvi operativac naprednjaka koji u jednom ranijem spotu i „glumi“, predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić na pozive novinara Južnih vesti ne odgovara.

Poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović kaže da nije video spot.

Iz KC Niš odgovor na pitanje da li se porođaji obavljaju u njihovoj novoj zgradi ili je to plan za budućnost, Južne vesti još čekaju.

Novopečeni roditelji kažu da su se i ove nedelje, posle naprednjačkog spota, žene porađale u starom KC.

Sajt Raskrikavanje koji se bavi dekonstrukcijom lažnih vesti utvrdio je i da se u spotu pominju tri klinička centra – koja i ne postoje.

Portal Istinomer je i ranije „hvatao“ SNS da u reklamnim kampanjamakoriste neistinite informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari