Kabina zlatiborske žičare nosiće ime Novaka Đokovića 1Foto: Opština Čajetina

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, saopštio je da će jedna kabina zlatiborske panoramske žičare „Gold gondole“, poneti ime Novaka Đokovića.

„Kao što sam i obećao Novaku Đokoviću, pre pet godina na Zlatiboru, na „Drugarijadi“, kada smo, takođe, sarađivali sa njegovom fondacijom, u znak poštovanja prema njemu lično i njegovim sportskim uspesima, humanitarnom angažmanu, jednu kabinu zlatiborske „Zlatne gondole“ brendiraćemo imenom najvećeg ambasadora Srbije u svetu, imenom našeg, a svetskog Noleta“, izjavio je Stamatović.

On se još jednom zahvalio Đokoviću i njegovoj fondaciji koja je, zajedno sa Opštinom Čajetina, finansirala otvaranje vrtića u zlatiborskom selu Ljubišu, u delu prostora seoske škole koji rekonsruisan i potpuno opremljen.

Stamatović je, prilikom jučerašnjeg otvaranja vrtića, a toj svečanosti su prisustvovali Novak i Jelena Đokvić i drugi, kako je saopštila Opština Čajetina, „podsetio Đokovića da mu je, pre pola decenije, uručio maketu tada buduće, a danas stvarne gondole i da se od tada sve promenilo na Zlatiboru, jer je Čajetina“, kako se navodi, „zahvaljujući panoramskoj „Gold gondoli“, postala svetska turistička destinacija“.

„Neizmerno smo zahvalni Novaku Đokoviću na donaciji, kao i na poseti Ljubišu i Zlatiboru. Nadam se da će naša uspešna saradnja trajati dugo i da ćemo u budućnosti realizovati još ovakvih i sličnih akcija. Ime Novaka Đokovića i Čajetine idu jedno uz drugo – Novak je broj jedan u svetu, a opština Čajetina, Zlatibor i naša gondola, kao najduža gondola na svetu, takođe su broj jedan“, zaključio je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari