Kad su u Zrenjaninu izbori za mesne zajednice 1Foto: M. P. / Danas

Izbori za članove saveta devet mesnih zajednica na području Zrenjanina, u gradu i selima, raspisani su za 5. februara.

Izborne radnje su u toku, a glasanje će biti sprovedeno u tri gardske i šest seoskih mesnih zajednica.

Igor Kovačić, poverenik Pokreta „Srce“ za Zrenjanin, smatra da će Zrenjaninci prisustvovati izbronom igrokazu.

„Raspisani su još jedni besmisleni izbori za Savete mesnih zajednica. Naravno, rokovi su odmah počeli teći čim je iz „stranke“ stigao mig da je sve spremno da budu prvi. Opozicione stranke i građani su odavno shvatili besmisao te njihove igre i više ne učestvuju u tome“, navodi Kovačić.

Dodaje da vlast „ništa ne sprečava da sami organizuju, učestvuju, kontrolišu, sami izađu na takve izbore i na kraju proslave „pobedu“ uz trubače i vatromet“.

„Građani traže rešavanje komunalnih problema, a članovi Saveta znaju da je njihova stranka izmenom Odluke o mesnim zajednicama obesmislila postojanje istih. Oduzimanjem finansijskih sredstava i nadležnosti nekada osnovnoj jedinci, mesnoj zajednici, organizovanja građana gubi smisao. Pokret „Srbija centar“ traži da se izvrši ozbiljna reforma mesnih zajednica kako bi one u današnje vreme mogle da odgovore osnovnim potrebama građana oko rešavanja komunalnih i administrativnih pitanja“, navodi Igor Kovačić, poverenik pokreta „Srce“ za Zrenjanin.

Za članove saveta mesnih zajednica glasaće stanovnici mesnih zajednica „Sonja Marinković“, „Berbersko – bolnica“ i „Nikola Tesla“ u Zrenjaninu, kao i meštani Lazareva, Banatskog Despotovca, Elemira, Lukinog Sela, Perleza i Tomaševca.

Stanovnici mesnih zajednica gde se održavaju mesni izbori će u nedelju, 5. februara, moći da glasaju u periodu od 7 do 20 časova.

Zrenjanin je svoje propise o mesnim zajednicama promenio pre godinu dana, kada je početkom 2022. godine usvojio Odluku o mesnim zajednicama kojom su uvodene novine, jedna od njih je da se ukidaju nadzorni odbori.

Novim izmenama odlučivanje i izbori za savete mesnih zajednica bstavljeni su pod kontolu Gradske izborne komisije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari