Kajakaši stižu na Vlasinsko jezero: Besplatna vožnja za sve rekreativce 1Uživanje za kajakaše na Vlasinskom jezeru. Foto:TOS Surdulica.

Opština Surdulica i Turistička organizacija iz ovog grada uputili su danas poziv svim rekreativcima da budu njihovi gosti na tradicionalnoj „Vlasinskoj regati“ kada će biti u prilici da kanuima prošpartaju Vlasinskim jezerom.

Za sve reakreativce i građane obezbeđeni su kanui i kajakaška oprema za kstarenje najvećim veštačkim jezerom na Balkanu na nadmorskoj visini od 1.230 metara.

Šansu da se oprobaju u vožnji kanua svi zainteresovani moći će da iskoriste u subotu od 10 sati, uz nadzor iskusnih kajakaša iz cele Srbije koji će brinuti za njihovu bezbednost.

Podsećanja radi na vodi Vlasinskog jezera je svoje pripreme za Olimpijske igre u Montrealu 1976.godine kada je osvojio zlatnu medalju, odradio je legendarni Matija Ljubek.

Na ovoj vodenoj površini zabranjena je upotreba motornih čamaca, sem sa specijalnom dozvolom i u retkim prilikama, tako da će kanuisti moći na miru da krstare jezerom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari