Najbolji igrači Evrope za prošlu godinu u izboru UEFA, jedan za dugim su izlazili na binu Grimaldi foruma u Monaku i izvlačili kuglice sa natpisima timova, popunjavajući tako osam grupa koje predstavljaju ovosezonsku fudbalsku elitu Starog kontinenta.

 Najinteresantniji raspleti viđeni su u grupama C i F, gde su voljom žreba za glavne favorite postavljeni Milan i Ral Madrid, odnosno, Barselona i Inter. Ionako velike rivalitete između ovih klubova podgreva i činjenica da su pre samo nekoliko nedelja ‘’roso-neri’’ prodali Kaku Realu, a Ibrahimović i Eto su praktično samo zamenili klupske dresove. Srpski navijači su i ove godine opušteno pratili žreb za Ligu šampiona, ali vredi pomenuti da je kiparski predstavnik Apoel, koji je eliminisao Partizan, dobio izuzetno tešku grupu i ako želi da prezimi u eliti moraće da ‘’otkine’’ makar po neki bod Čelsiju, Portu ili Atletiko Madridu.

Jedino u grupama B i H može se reći da postoji izraziti favorit, jer je Mančester junajted dobio CSKA, Bešiktaš i Volfsburg, a Arsenal, AZ Alkmar, Olimpijakos i Standard. U svim ostalim grupama konkurencija je mnogo jača, pa se sa sigurnošću ne mogu predvideti ni putnici u šesnestinu finala, a kamoli pobednici. Za najbolje igrače UEFA je proglasila: golmana – Edvina Van der Sara, odbrambenog igrača – Džona Terija (nominovan bio i Nemanja Vidić), veznjaka – Čavija, i napadača – Mesija (koji je proglašen i za najboljeg igrača ukupno).

Utakmice Lige šampiona za ovu sezonu počinju 15. septembra, a veliko finale igra se u Madridu, na stadionu Santjago Bernabeu, 22. maja 2010. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari