Kako će Beograd izgledati nakon rekonstrukcije?

Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 4. jul 1940. godine

Ostavite komentar


  1. Kada ce predivni konak Kneza Milosa u Topcideru biti ponovo otvoren, ono tamo je carobno mesto u svakom pogledu , ne zna se sta je lepese od lepseg da li njegove sobe ili spoljasnost konaka, drveni prozori dupli , garnisne, zavese, platan ispred ili sedenje ispred vrata i gledanje uz zamisljanje u uzviseni kamen koji mu je sluzio za penjanje na konja . Od Kneza Milosa treba uciti mnoge stvari , samo mi nije jasno zasto se odvojio od zene sagradivsi prvo njoj konak pa onda sebi i to na udaljenosti od najmanje 30 km sto bi za danasnje vreme bilo kao da je njegov konak udaljen od njenog od najmanje 300 km.
    Inace onako lepa kuca Krsmanovica nije srusena , uspelo je Zdravkovicu sto je postavio to pitanje . Najkase je srusiti nesto i sgraditi novo, evo juce gledam u milsim da se ta ulica zove Vojvodjanska , ako se ide od Zemuna prema Novom Beogradu sa desne strane su divne male kucice u Vojvodjanskom stilu , ono ne bi trebalo rusiti , ta desan strana jako lepo izgleda samo sto su kucice oronule , bas bi neko trebao da kaze sta se sa tim desnim delom planira da se ljudi pobune u novinama na vreme protiv rusenja isto kao sto je ovaj gospodin Zdravkovic uradio , neka ostane nesto od nekada ako je to lepo .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.