Kako će saobraćati gradski prevoz u Subotici do 20. jula 1Foto: J. Patarčić/Danas

Zbog radova na izgradnji podvožnjaka u Maksima Gorkog, doći će do promena u trasama linija gradskog prevoza JP „Subotica-trans“, koje će biti na snazi do 20. jula.

Tako će linija 1a Kelebija opština-Novo naselje zadržati trasu kretanja kao i do sada, s tim da će u Đure Đakovića biti ukinuto stajalište „Bioskop Jadran“, dok će stajalište „Higijenski zavod“ i dalje biti u upotrebi za putnike.

Linija 2 Srpski šor-KTC neće pretrpeti promene u periodu radova na podvožnjaku. Stajalište „Bioskop Jadran“ neće biti u upotrebi, a na poslednjim polascima presedanje je na stajalištu „Higijenski zavod“.

Linija 3 Makova Sedmica-Bajski put će saobraćati preko Majšanskog mosta, s tim da će nakon prelaska mosta, gledano u smeru Bajskog puta, linija skrenuti u Đure Đakovića, a nakon toga i u Maksima Gorkog odakle se, od stajališta „Patrija“, vraća na trasu linije 3.

Linija 4 Veliki Radanovac-Lifka će saobraćati do „Teretne stanice“, zatim će skrenuti u Jovana Mikića, pa će saobraćati preko Majšanskog mosta, s tim da će nakon prelaska mosta, gledano u smeru „Lifka“, linija skrenuti u Đure Đakovića, a nakon toga i u Maksima Gorkog odakle se, od stajališta „Patrije“, vraća na trasu linije 4.

Linija 6 Mali Bajmok-Vikend naselje će saobraćati do „Teretne stanice“, zatim će skrenuti u Jovana Mikića, pa će saobraćati preko Majšanskog mosta, s tim da će nakon prelaska mosta, gledano u smeru Malog Bajmoka, linija skrenuti u Đure Đakovića, a nakon toga i u Maksima Gorkog odakle se, od stajališta „Patrija“, vraća na trasu linije 6.

Linija 8 i 8a Železničko naselje-Aleksandrovo i Železničko naselje-Lifka će saobraćati bez izmena u trasama linija. Autobusko stajalište „Bioskop Jadran“ nije u funkciji.

Linija 9 Srpski šor-ATB „Sever“ će saobraćati redovno do Zmaj Jovine ulice, gledano u smeru ATB „Sever“, zatim na raskrsnici sa ulicom Đure Đakovića saobraća pravo prema Majšanskom mostu, s tim da će nakon prelaska mosta, linija skrenuti u Jovana Mikića, a zatim se kod „Teretne stanice“ vraća na trasu 9.

Linija 10 Palić naselje-Lifka će saobraćati do „Teretne stanice“, zatim će skrenuti u Jovana Mikića, pa će saobraćati preko Majšanskog mosta, s tim da će nakon prelaska mosta, gledano u smeru Lifke, linija skrenuti u Đure Đakovića, a nakon toga i u Maksima Gorkog odakle se, od stajališta „Patrija“, vraća na trasu linije 10.

Linija 16 Teslino naselje-Aleksandrovo će saobraćati do „Teretne stanice“, zatim će skrenuti u Jovana Mikića, pa će saobraćati preko Majšanskog mosta, s tim da će nakon prelaska mosta, gledano u smeru Aleksandrova, linija skrenuti u Đure Đakovića, a nakon toga i u Maksima Gorkog odakle se, od stajališta „Patrija“, vraća na trasu linije 16.

Prigradska linija 41 Subotica-Šupljak-Subotica, kao i međumesne linije na potezu Novi Kneževac-Subotica, saobraćaće do „Teretne stanice“, zatim će skrenuti u Jovana Mikića, pa će saobraćati preko Majšanskog mosta, s tim da će nakon prelaska mosta, gledano u smeru autobuske stanice, linije skrenuti u Đure Đakovića, a nakon toga saobraćaju do autobuske stanice. U smeru prema Paliću u upotrebi je autobusko stajalište „Teretna stanica“ kod Lidla.

Stajališta koja neće biti u upotrebi su stajališta u Jovana Mikića, „Nova opština“ i „Bioskop Jadran“.

Na svim gradskim linijama autobusko stajalište „Higijenski zavod“ je u upotrebi.

Red vožnje linija gradskog, prigradskog, međumesnog i međunarodnog saobraćaja se neće menjati tokom leta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari