Kako izgleda život u hraniteljskoj porodici u Srbiji? (VIDEO)

Danas.rs u poseti hraniteljskoj porodici

Ostavite komentar


  1. Uvek mi ovakve price izazovu reakciju zeludca.Svi staratelji su slatkasti i brizni al za novac.Zasto taj mesecni iznos(koji nije bas tako mali),ne daju viseclanoj maticnoj porodici,koristili bi za sve a dete bi odrastalo uz svoju porodicu i bilo sretno i ne bi se izdvajao tako „crnpurast“medju plavom porodicom,sramota.Medjutim,to hraniteljstvo se pretvorilo u biznis izmedju hranitelja i socijalnih sluzbi.Bilo bi dobro da se o tome pise.

    1. Pa sada ste veoma generalizovali pricu.
      Sta ako ta porodica nece da vodi racuna o detetu? Zvucite iznenadjeno? Moja supruga radi u vrticu, i ima decu koja su u vrticu od otvaranja do zatvaranja, a majke su i domacice, kuci su. Deca dolaze bolesna pa ih mora vracati (zbog ostale dece). Kod jednog decaka su shvatili da ima boginje, zvali majku (domacicu), onda odbila da dodje da ga pokupi. Tek kad su zapretili socijalnom sluzbom, sva besna je dosla. Dalje da ne pricam, ne biste verovali. Takva majka bi novac potrosila na sebe, a njmu bi bilo isto.

Ostavite komentar


Društvo

Saša Ilić: Stvarnost više niko ne prepoznaje 10

Saša Ilić: Stvarnost više niko ne prepoznaje

Rano detinjstvo je kao lebdenje u nekom vakuumu * Tim slikama se vraćamo celog života * Majka voli književnost i radi u gradskoj bolnici * Živim na periferiji gde se uglavnom nastanjuju izbeglice sa Kosova * Prvu priču, pod uticajem Džordža Lukasa, pišem u petom razredu * Iz vojske, zapravo iz rata, vraćam se u jesen 1992.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.