Kako izgledaju mobilni skeneri za kontrolu robe i iregularnih migranata postavljeni na Gradini (FOTO) 1Foto: Uprava carine (arhiva)

Na graničnom prelazu Gradina, kao i na putnom pravcu Gradina – Pirot od juče se koriste mobilni skeneri koji se koriste u cilju pronalaženja robe i iregularnih migranata koji se krijumčare u teretnim motornim vozilima, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako dodaju, ova dva mobilna skenera su donacija NR Kine, a u skladu sa Strategijom integrisanog upravljanja granicom, zajednički će ga koristiti Uprava carina i Uprava granične policije.

„Korišćenje ovih skenera omogućiće efikasnije otkrivanje nelegalne robe, kao i ljudi koji se ilegalno prevoze u teretnim motornim vozilima. Ministarstvo unutrašnjih poslova angažovalo je maksimalne kapacitete i sva raspoloživa sredstva u borbi protiv iregularnih migracija i zaštiti naših građana. Sigurnost i bezbednost građana Srbije su neprikosnoveni“, poručili su iz MUP-a.

Kako izgledaju mobilni skeneri za kontrolu robe i iregularnih migranata postavljeni na Gradini (FOTO) 2
Foto: MUP
Kako izgledaju mobilni skeneri za kontrolu robe i iregularnih migranata postavljeni na Gradini (FOTO) 3
Foto: MUP
Kako izgledaju mobilni skeneri za kontrolu robe i iregularnih migranata postavljeni na Gradini (FOTO) 4
Foto: MUP

Kako je juče izjavio pomoćnik direktora policije Dejan Luković pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i naredbe ministra ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, preduzeli su „opsežne mere“ u sprečavanju ilegane migracije.

– U ovim akcijama otkrili smo i dislocirali 870 migranata na području Subotice, Pirota, Кikinde i Sombora. Ovom prilikom pronađene su četiri automatske puške, četiri pištolja, određena količina narkotičkih sredstava. Кontrolisano je 11.200 vozila, 15.600 lica je legitimisano. Takođe je u akciji je pronađeno 28 mobilnih telefona koji će biti predmet veštačenja – naveo je Luković.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon još jednog oružanog sukoba migranata u Horgošu, da će, ako policija ne može da reši taj problem upotrebiti vojsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari