MUP: Uhapšeno šest izbeglica nakon jutrošnjeg vatrenog obračuna dve grupe u Horgošu 1foto MUP

Policija je danas, posle opsežne akcije u Kikindi sprovedene nakon jutrošnjeg vatrenog obračuna dve grupe migranata u Horgošu, u kom su poginula tri iregularna migranta, a jedan povređen, uhapsila četvoricu državljana Avganistana i dvojicu državljana Turske.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštio je MUP.

U napuštenom objektu, u kom se dogodila pucnjava i gde su osumnjičeni zatečeni, policija je pronašla automatsku pušku sa više desetina komada pripadajuće municije.

Istovremeno, pripadnici policije su pretragom terena pronašli još jednu automatsku pušku, kao i još 79 iregularnih migranata koji su prevezeni u prihvatne centre.

Ranjenom migrantu ukazana je medicinska pomoć, a nastavlja se intenzivan rad na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

Šestorici osumnjičenih migranata je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici, određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari