Uhapšen Avganistanac zbog sumnje da je učestvovao u krijumčarenju migranata u Srbiji, MUP nastavlja potragu za ostalim članovima kriminalne grupe 1Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv terorizma, u nastavku akcije suzbijanja iregularnih migracija, uhapsili su avganistanskog državljanina M. N, koji se sumnjiči da je član kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem iregularnih migranata na teritoriji Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, u zajedničkoj akciji sa pripadnicima Policijske uprave u Subotici, Antiterorističke grupe Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata od osumnjičenog je oduzeta snajperska puška, optika za snajper, dve automatske puške, okviri za automatsku pušku i 568 komada municije, koje je M. N, kako se sumnja, zakopao u šumskom području u blizini Subotice.

Uhapšen Avganistanac zbog sumnje da je učestvovao u krijumčarenju migranata u Srbiji, MUP nastavlja potragu za ostalim članovima kriminalne grupe 2
Foto: MUP

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici, dodaje se u saopštenju.

Iz MUP navode da nastavljaju opsežan rad na identifikaciji i pronalaženju ostalih članova ove kriminalne grupe koju uglavnom čine državljani Avganistana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari