Kako je izgledao vatromet za doček Nove godine u Beogradu? (FOTO, VIDEO) 1Foto: Screenshot RTS 2

Srbija je ušla u 2024. godinu, a građani Beograda su imali prilike da uživaju u vatrometu, iako je predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić najavio ranije da ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u Beogradu, te da će novac koji je namenjen za vatromet biti uplaćen društvima za zaštitu životinja.

Neposredno pred ponoć u noći između 31. decembra i 1. januara, na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji i regionu, emitovana je specijalna novogodišnja projekcija praćena igrom lasera.

Nakon sada već tradicionalnog odbrojavanja poslednjih 10 sekundi stare godine, usledio je vatromet na nebu iznad Save.


Sa prvim otkucajima 2024. godine, sa čak 20 spratova Kule Beograd ispaljivan je višeminutni vatromet, a pirotehnički događaj bio je priređen i duž čitave novobeogradske obale reke, dok je bio upriličen i vatropad sa Gazele i Starog savskog mosta.

Vizuelni, pirotehnički šou upotpunila je muzika specijalno komponovana za ovu priliku, kroz koju su se preplitati nacionalni muzički motivi.


Kako je ranije najavljeno, za ovogodišnji vatromet zadužena je renomirana francuska kompanija Groupe F, koja je svojom pirotehnikom učestvovala u mnogobrojnim proslavama dočeka Nove godine na Burdž Kalifi u Dubaiju, na zvaničnim ceremonijama otvaranja i zatvaranja Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru 2022. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. Lokalnu podršku pružaju im vrhunski profesionalci iz domaće firme Pyro-Team, koja iza sebe ima više od 3.000 ispaljenih vatrometa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari