Kako je jedan spot za filmski program na RTS izazvao buru? (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Montirati ili režirati bilo koji spot je umetničko produkciona kreacija.
    Terorisati ljude zbog umetničke kreacije nije vidjena u Evropi u novije vreme.

  2. Sam spot je nebitan u toj meri koliko sadržina ovakvih filmova koji se emituju u udarnim terminima.Ovo je samo nastavak invazije na naše mozgove koje nam je isprao Broz sa svojom konunističkom bulumentom.
    Tek sa ove vremenske distance vidi se sva okrutnost obračuna sa političkim neistomišljenicima i organizovano blaćenje našeg naroda i Jugoslovenske vojske u otadžbini kao „saradnika okupatora“ (koji su se to saradnici krili i borili ceo rat u šumama?!). Interesantno je kako su se ovi „vrhunski reditelji“ kao Savo Mrmak, Veljko Bulajić, S.Pavić iz Sinja i slični srbomrsci nisu setili da naprave nikakav pa makar i dokumentarni film o Jasenovcu (izuzimajući Lordana Zafranovića).Nije ni čudo šta nam se dešava i što imamo političare poput PRVOROĐENOG koji crpe energiju i ideje iz tog perioda kako se vlada srbima i Srbijom. Bedno i sramotno!

    1. Ah, taj strasni Broz! U njegovoj Partiji je bilo tri puta manje clanova nego u SNSu. A izgleda da su Jugoslaviju od Nemaca oslobodili kolaboracionisti, jer su partizani postali potpuno nepozeljni, nevidljivi i omrazeni. Tako od pobednika postasmo porazeni na svim mogucim planovima. Pre svega MORALNOM. Izmedju ostalog i zahvaljujuci bas prvorodjenom, koji je cetnik. Ocigledno ste nesto pobrkali.

      1. Srbiju je oslobodila Crvena Armija,a partizani koji su proterani u Crnu Goru iz veceg dela tadasnje Srbije jer su maltretirali narod i sve svaljivali na regularnu jugoslovensku vojsku..ti isti partizani su se vratili u Srbiju na krilima Crvene Armije i preuzeli slavu oslobodioca sto je i tom momentu odgovaralo Staljinu,a narod prihvatio..bolje i to nego okupacija i rat.. edukuj se pa komentarisi

        1. Ti si stvarno nenormalan.
          Radiogram koji je Tito poslao iz Rusije Peku Dapcevicu glasi; ,,Peko ako ne prije ono bar sa Cevenom Armijom da udjes u Beograd,,.
          Ja vise vjerujem mome ocu koji je bio u partizanima nego svim cetnickim, Srpskim i Ruskim istoricarima…………………..
          Lijepo je Alericki ambasador rekao ,,Srbija je na pogresnoj strani istorije,, pa se sad iVoca koprca……..
          Sta vi mislite cijeli svijet lud samo cetnici i Srbi pametni……….

        2. Jugoslovenska vojska u otadžbini, Ljotićevi dobrovoljci, Nedićevci – svi se četiri godine hrabro borili protiv partizana po Srbiji a partizani još četrdesetprve proterani? Pa protiv koga su se borili ako u Srbiji partizana nije bilo? Ili se ipak nisu borili pa kad su sačekali da da se partizane vrate dali se u bežaniju sa sve švabama.

        3. Misu Miljkovica pa mu pric’o kako je gibanicario po srbijanskim selima. Dok nisu dosli partizani. Pa onda i Rusi. leleeee…

      2. „U duhu opšte savezničke strategije vlada SSSR obratila (septembra 1944) molbom Nacionalnom komitetu oslobođenja Jugoslavije da sovjetskim trupama dozvoli ulazak na jugoslovensku teritoriju. Nacionalni komitet i Vrhovni štab dali su pristanak za privremeni ulazak Crvene armije na jugoslovensku teritoriju, na osnovi čega su u istočnoj Srbiji počele zajedničke operacije 14 korpusa i snaga Crvene armije.“ (V. Terzić, D. Jauković, F. Trgo i drugi, „Završne operacije za oslobođenje Jugoslavije 1944-1945“, str. 89). Crvena armija, pri ulasku u druge zemlje istočne Evrope nije, tražila nikakvu dozvolu od unutrašnjih snaga otpora. Crvena armija se kretala zavisno od strateških i taktičkih procena njene komande, ne obazirući se na želje i mišljenje unutrašnih snaga otpora. Ni u jednom takvom slučaju nije bilo pisma poput onog, kojim se o strategiji zajedničkog delovanja jugoslovenskih partizana i Crvene armije, ministar inostranih poslova SSSR-a, Vjačeslav Molotov, 26. 9. 1944. obratio Averelu Harimanu, ambasadoru Sjedinjenih Država u Sovjetskom Savezu. U tom pismu Molotov obaveštava Averela Harimana da se sovjetska komanda nedavno obratila Vrhovnoj komandi i Nacionalnom komitetu oslobođenja Jugoslavije „s molbom da se dozvoli delu jedinicama sovjetske armije, u cilju razvoja operacija protiv nemačko-mađarskih jedinica u Mađarskoj, da privremeno uđu na jugoslovensko pogranično područje s Mađarskom, s tim što će po prestanku potrebe, napustuti Jugoslaviju. Nacionalni komitet i Vrhovna komanda Jugoslavije su udovoljili molbi sovjetsker komande, uz uslov da u pozadini covjetskih jedinica na teritoriji Jugoslavije deluje isključivo jugoslovenska civilna administracija narodno-oslobodilačkog pokreta. Sovjetska komanda je prihvatila te uslove.“ („Советско-американские отношения во время Великой Отечественной войны 1941–1945“, Документы и материалы в двух томах 2, 1944 -1945, str. 218).

  3. Kakav paradoks da Bujošević, koji je imao emisiju Nije srpski ćutati, ćuti k’o tuka.

  4. Ah ta prava strana istorije, koju pisu pobednici. Da drugovi sem partizana i cetnici su bili na pravoj strani. Udzbenici KPJota su pozuteli, a neki se jos batrgaju po smetlistima historijskog pamcenja.

  5. Ovo čekam na rts-u:“Ja ovo đubre neću više da čitam!“-Pre nekoliko decenija je rekao hrabri spiker neke afričke zemlje!

  6. Ko Radi i Muci se taj nema vremena za ovakve budalastine
    To rade samo ovi sto ne rade nista a para ko pleve

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.