"Kako je nenormalno postalo normalno?": Pitanje na koje će se tragati odgovori na subotičkoj tribini 1Serijal razgovora o bitnim pitanjima „Novog optimizma” započeo u Novom Sadu okončan u Kragujevcu - Branislav Grubački Guta Foto: Z.S.M.

Tribina „Kako je nenormalno postalo normalno?“ u organizaciji Novog Optimizma, a uz podršku Građanskih inicijativa i Magločistača, biće održan u Subotici, u ponedeljak 28. marta, u 18 časova, u InfostudHUB-u (Korzo 1).

 

Kako za Danas kaže Branislav Grubački, osnivač „Novog optimizma“, „nakon serije razgovora sa fokusom na ekologiji, pažnju premeštamo na pitanje kulturne politike, ne samo u Subotici, već i u širem kontekstu – pokrajinskom i regionalnom.“

– Nama, iz „Novog Optimizma“, ovaj datum je važan, jer je 28. marta 2005, pre tačno 17 godina, „Novi Optimizam“, kao još mlada organizacija, priredio svoju prvu tribinu u zrenjaninskom Zelenom Zvonu, pod istim nazivom „Kako je nenormalno postalo normalno?“- navodi on.

"Kako je nenormalno postalo normalno?": Pitanje na koje će se tragati odgovori na subotičkoj tribini 2
Foto: Z.S.M.

Kako dodaje, šta se na polju kulture dešava u poslednjih godina, kako se sistemski degradira i koja nam je zvanična kulturna politika, ko se zabranjuje i cenzuriše, a kome se ostavlja prostor za (samo)promociju, ko i kako nam vodi ustanove kulture i kome su dostupne, otvorena su pitanja.

Na ova, ali i mnoga druga, odgovaraće relevantni sagovornici, kao što su Minja Bogavac, dramaturškinja, direktorka Reflektor teatra, Dragoslava Barzut, književnica i borkinja za LGBT prava iz Građanskih inicijativa, Ivan Lalić, dramski pisac, direktor Mikser festivala, Saša Ilić, pisac, Ede Šinkovič, likovni umetnik, saradnik firme TerraCycle.

Razgovor će moderirati Nela Tonković, istoričarka umetnosti.

– Pozivam građane Subotice da nam se pridruže u ponedeljak – naveo je Grubački.

Više vesti iz ovog grada čitalje na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari