Kako "Miloš" izgleda "u akciji": Na poligonu u Nikincima prikazano gađanje iz domaćeg višenamenskog oklopnog vozila (VIDEO) 1Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Miloš Vučević danas je, zajedno sa delegacijom Ministarstva odbrane Mađarske, prisustvovao gađanjima iz višenamenskog oklopnog borbenog vozila pogona 4×4 „Miloš“ na poligonu Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, prikazano je gađanje iz daljinski upravljive borbene stanice 12,7 mm ugrađene na višenamenskom vozilu „Miloš“ 4×4 na daljini od 500m do 1200m, kao i gađanje iz daljinski upravljive borbene stanice 20/3 mm KERBER na novoj generaciji višenamenskog vozila „Miloš“ 4×4 povećenog kapaciteta sa 10 sedišta, na daljini od 1200m.

Delegaciji Mađarkse prikazano je i gađanje posade iz višenamenskog vozila „Miloš“ 4×4 na bliskim rastojanjima radi simulacije borbe u zasedi te mogućnost vozila “Miloš” u savladavanju prepreka po savremenim svetskim standardima.

Vučević je tom prilikom istakao da Srbija čuva svoju namensku industriju i da se Vojska Srbije u dobroj meri snabdeva iz sopstvenih kapaciteta. On je naglasio da je posebno važno što deo ključnih borbenih sistema, poput vozila „Miloš“, proizvodimo sami te da će se nastaviti sa ulaganjem u domaću odbrambenu industriju, kao i opremanjem jedinica Vojske Srbije najsavremenijim borbenim sredstvima sa ciljem jačanja borbene gotovosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari