Kako nas je promenio „Ribnikar“?

Ostavite komentar


  1. Masovna ubistva 03. i 04. Maja su u mojoj duši izazvale tugu i tegobu koje se ne smanjuje.
    Duhoklonuce.
    Kao narod smo skloni kultu mrtvih, te me sa druge strane strasno ljuti pritisak da zaboravimo i da brže, jače bolje bez ikakvog zaustavljanja i promisli utonemo u zlatno doba.

  2. Svakog normalnog coveka je ova tragedija promenila zauvek. Odnos drustva skole zajednice prema ovoj tragediji je nedopustiva.

  3. Nije nas nikako promenio Ribnikar, samo je pokazao koji sljam ovde zivi. Pocev od vlasti koja je reagovala impotentno blago receno, pa sve do opozicije koja se drznula da ukrade naziv gradjanskog protesta i da jednu uzasnu tragediju iskoristi u politicke svrhe, licemeri gde god se okrenes u ovoj zemlji.

  4. Mene i moju porodicu je Ribnikar zauvek promenio. Ne prođe ni jedan dan da ne pomislim na ubijenu decu i na njihove porodice. Tekstovi o toku suđenja, svedočenja roditelja samo pojačavaju moj osećaj beznađa, praznine, tuge, koja me prati sve ovo vreme od kad se to dogodilo. Mogu reći da svoj posao i većinu drugih stvari koje radim samo odrađujem, uopšte se ne udubljujem. Svaki problem na koji nailazim smatram banalnim u odnosu na ono što se desilo u Ribnikaru. Ne pamtim da sam se od tog 3. maja iskreno nasmejala. Za mene taj događaj u elitnoj osnovnoj školi nije slučajnost. Na to upućuje i stav zvanične vlasti, ministarstva. Za njih kao da se desilo nešto planirano, očekivano. Kakvu poruku je trebalo da pošalje? Sutra može da se dogodi bilo gde, u bilo kojoj školi. Da li se plašite toga? Ja se plašim. Što se mene tiče, oni koji su hteli da pošalju poruku, uspeli su. Preplašena sam. Zašto onda ništa ne uradimo? Pustite vlast i opoziciju, pustite političare. Ja od njih odavno ništa pametno ne očekujem. Koji je naš izgovor za nečinjenje? Šta, trebalo je da čekamo vlast ili opoziciju da nam kažu šta da radimo? Zašto smo nastavili da šaljemo decu u škole? Zašto su nastavnici širom Srbije nastavili normalno da rade? ZAŠTO? Možda i sada nije kasno da se preduzme takva akcija. Da sve stane dok se ne dobiju odgovori u vezi Ribnikara i dok se stvari potpuno ne promene.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.