Kako su đaci u Pudarcima ostali bez donacije za grejanje u školi i kakve veze s tim imaju bik ili june i prvi čovek Grocke? 1Foto: Beta/Milan Obradović

Završnica Vidovdanskog turnira u Pudarcima održana 8. jula, prošla je u veselju uz visoke zvanice, iće i piće, međutim, ipak se donekle neslavno završila jer su organizatori nameravali da prikupljeni novac doniraju osnovnoj školi za grejanje, ali su umesto toga morali da plate – bika.

Naime, svečanosti u Pudarcima, kako saznajemo, prisustvovali su visoki funkcioneri SPS-a na čelu sa Ivicom Dačićem, Aleksandrom Antićem, Nikolom Nikodijevićem, predsednikom OO SPS a Đorđem Stanojevićem i drugima, a Antić je ponudio organizatorima da plati jednog bika da se ispeče na ražnju za finalno veče, što je i učinio.

Na istu ideju došao je i predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić, samo što on svog bika nije platio, pa su to morali da učine organizatori – desetak momaka ispred FK Pudarci. Novac od manifestacije su inače nameravali da daju školi u Pudarcima.

– Predsednik Grocke je, iz nekog svog razloga, naručio još jednog bika od istog dobavljača od koga je i Antić, kako bi, prema njegovim rečima, ugostio zvanice. Naručio je i piće iz lokalnog diskonta. Prema mojim saznanjima, četiri pakovanja viskija, 40 pakovanja vina i ko zna čega. Turnir se završio osmog jula, a do dana današnjeg predsednik Grocke nije platio ono što je i naručio – priča za Danas urednik gročanskog portala Žig info Željko Matorčević.

On dodaje da su organizatori turnira nameravali da svu zaradu doniraju OŠ „Mića Stojković“ u Pudarcima.

– Ideja je bila da deca dobiju centralno grejanje, a ne da se greju na šporet. Međutim, sada je deo te zarade umanjen jer su organizatori platili ono što predsednik nije. U razgovoru sa njima, kažu mi da oni nisu morali, ali s obzirom na to da će organizovati turnir i sledeće godine, nisu želeli da ostane nekakva mrlja u organizaciji. Ono malo novca što im je ostalo, daće školi – kaže Matorčević.

Sa druge strane, predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić kaže za Danas da nije u pitanju bik, već june od 300 kilograma, i da će biti plaćeno od opštinskog novca kroz naredne manifestacije, kao i pečenje koje je naručio za svečanost, dok piće ne može da bude plaćeno iz budžeta opštine.

– Takođe, od svojih para, lično, platio sam binu, ozvučenje i rasvetu za Vidovdanski turnir 1.000 evra, Ljubu Aličića 850 evra, i konobare 70.000 dinara. June će, takođe, biti plaćeno – poručuje Pantelić ne pominjući decu i školu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari