Gročanski penzioneri koji su na prevaru dovedeni u Busije, stigli kući u dva sata nakon ponoći 1Foto: FoNet

Penzioneri iz Grocke, koji su na prevaru umestu u Banju Vrdnik juče odvezeni u Busije, kako bi slušali govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stigli su u svoje domove dva sata nakon ponoći.

Jedan broj njih koji je imao snage da se iz Busija odmah zaputi u Grocku, tamo su stigli u 20 časova sinoć, nekoliko sati nakon što su dovedeni na mesto koje planom eksurzije nije predviđeno.

Prema saznanjima našeg lista, ovo nije prvi put da su gročanski penzioneri prevareni, ali jeste prvi put da su se zbog toga pobunili. Na društvenim mrežama osvanuli su snimci ljutih i umornih penzionera koji govore “prevareni smo”, dok traže put ka autobuskoj stanici u Beogradu, a nemali broj njih uputio je i pogrdne reči Aleksandru Vučiću.

Željko Matorčević, urednik gročanskog portala Žig info, kaže za Danas da su juče oko 17 časova i 30 minuta dobili poziv jedne od članica udruženja penzionera iz Pudaraca (opština Grocka), koja im je rekla da su umesto u Banju Vrdnik, odvezeni u Busije.

– Prema rečima više penzionera koji su nam se kasnije javili, došlo je do verbalne pobune u autobusu onog tenutka kada su shvatili da je Banja Vrdnik – zapravo Busije. Oni najhrabriji napustili su autobus istog trenutka kada je pristigao u Busije. Oni su pešačili do gradskog prevoza, a zatim su u svojim domovima bili oko 20. časova. Ostali, koji su se vratili tim organizovanim prevozom, stigli su oko dva sata iza ponoći – ističe Matorčević.

Kako su im ispričali iz udruženja penzionera Pudarci, prvobitni plan je bio da se putuje u Banju Vrdnik, a Busije i govor predsednika Aleksandra Vučića niko nije spomenuo.

– Krenuli su ujutru regularno po planu. Svratili su do nekog restorana i tu im je saopšteno da će umesto u Banju Vrdnik ići u Busije da podrže predsednika Vučića koji će držati govor. Već tada je došlo do negodovanja putnika, odnosno penzionera jer veći broj nije želeo da ide u Busije. U tom autobusu glavni vodič je bila odbornica SNS-a iz Dražnja, Maja Babić. Ona je tada rekla da neće ići u Busije, ali da će sačekati još malo u tom nekom restoranu jer stižu sendviči iz Grocke. Zatim su ih ipak odvezli u Busije – priča Matorčević.

On dodaje da je penzionere odmah pri pristajanju autobusa sačekao pripadnik policije.

– On ih je, prema njihovim rečima, upozorio da se ne udaljavaju sa mesta gde je parkiran autobus i da se u grupama kreću ka mestu manifestacije. I tada je došlo do verbalnog sukoba, a nekoliko najhrabrijih je napustilo skup i krenulo ka gradskom prevozu. Inače, ovo nije prvi put da penzioneri sa ovih krajeve budu izigrani i da idu na miting Vučića, a ne na lokaciju koja je prethodno određena. Mi smo o tome pisali u više navrata, ali ovo je jedinstven slučaj jer je po prvi put pokazana hrabrost i odlučnost da se odupre takvom sistemu vrednosti nametnutom od strane naprednjaka – zaključuje urednik Žig info portala.

Aleksandar Vučić održao je sinoć govor na centralnom skupu povodom 26. godišnjice progona i stradanja Srba u “Oluji” u naselju Busije kod Beograda, u kojem uglavnom žive izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.