Kakva je uloga Zrenjanina u ustanovljavanju nagrade Nikola Tesla 1Foto. arhiva

Pre tri dana svečano je u hotelu “’Vojvodina“ ustanovljena nagrada Nikola Tesla, statueta Nikole Tesle a još uvek je nejasno kakva je uloga Zrenjanina u svemu tome.

Statueta „Nikola Tesla“ , kako je najavio direktor “Media Inventa” Vladimir Markanović, dodeljivaće se u oblastima koje će kandidovati stručna javnost a odabrati Teslin Komitet.

Priznanje će se tradicionalno dodeljivati 10. jula, na godišnjicu Teslinog rođenja, u Beogradu.

Kandidati su najbolji stvaraoci iz celog sveta, bez obzira na naciju, veru, politička i druga opredeljenja.

Tim povodom oglasio se potpredsednik DSS Zoran Sandić, poslanik iz Zrenjanina, koji kaže da je Nikola Tesla veliko ime i da treba s poštovanjem postupati sa njim.

„Iza ove ideje, koliko sam mogao da vidim na sajtu grada, stoji privatna firma iz Novog Sada Media invent. Pomenuta firma je i proteklih godina delila priznanja i nagrade “Kapetan Miša Anastasijević“ i mnogi iz našeg grada su dobili navedenu nagradu. Kakva je uloga našeg grada u ovoj ideji i da li kao grad imamo finansijske troškove? Nikola Tesla je veliko ime i veliki naučnik i nemamo pravo od njega praviti učesnika u rijalitiju, odnosno zloupotrebljavati ugled i delo velikog naučnika“, ocenjuje Sandić.

On je ovo pitanje postavio kao odbornik zrenjaninske Skupštine i na njenoj sednici u petak, 20. maja ali nije dobio odgovor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari