Kakvo nas vreme očekuje sutra u Srbiji? 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Sutra se u Srbiji očekuje promenjivo i sunčano vreme koje će u na severu i istoku zemlje uz pretežno naoblačenje doneti kratkotrajnu kišu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar koji će na severu i istoku zemlje biti povremeno jak. U planinskim predelima istočne Srbije vetar će dostići i udare olujne jačine.

Najniža dnevna temperatura biće od minus dva do devet stepeni Celzijusovih a najviša od 12 do 17 stepeni. Uveče i noću se na severu i istoku očekuje novo umereno naoblačenje, a ponegde je moguća sasvim slaba kratkotrajna kiša.

U Beogradu sutra početak dana umereno oblačan nakon čega će uslediti sunčano vreme sa slabim zapadnim i severozapadnim vetrom, javlja RHMZ.

Najniža temperatura u glavnom gradu Srbije kretaće se od četiri do sedam stepeni Celzijusovih a najviša oko 15 stepeni. Tokom noći novo umereno naoblačenje.

U narednim danima Srbiju očekuje osetno toplije i sunčano vreme sa dnevnom temperaturom iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine, u većini mesta od 14 do 20 stepeni, lokalno i do 22 Celzijusa.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za nedelju

Povoljan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih i dalje traje. Blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje i poremećaja sna. Preporučuje se boravak na otvorenom uz umerenu fizičku aktivnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari