Kakvo nas vreme očekuje tokom praznika? 1Foto: Danas.rs/R. Marković

Neradne dane zbog Dana državnosti i Sretenja mnogi će iskoristiti da povežu sa nastupajućim vikendom da naprave sebi mini odmor i otputuju van grada. A prema najavama meteorologa, vreme će im ići na ruku.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) najavljuju da će naredna tri dana biti pretežno sunčano, dok je u nedelju moguća kiša.

I na Fejsbuk stranici Weather2Umbrella meteorolozi su objavili prognozu vremena za naredne dane.

“U Srbiji u četvrtak ujutro vedro i hladno, uz mraz, u dolinama i kotlinama i uz maglu. Tokom dana sunčano i toplije. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura od -5 do 1°C, maksimalna dnevna od 10 do 15°C. U Beogradu u četvrtak sunčano i toplije. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura 1°C, maksimalna dnevna 13°C”, navodi na Weather2Umbrella.

U Srbiji u petak biće sunčano i toplije, u subotu još toplije.

„Biće sunčano. Uveče u severnim, u nedelju i u ostalim predelima Srbije prolazno naoblačenje sa kišom, uz jak severozapadni vetar. Već u nedelju na severu pre podne razvedravanje. Maksimalna temperatura u subotu do 17°C. U nedelju i početkom sledeće sedmice biće hladnije, ali i dalje natprosečno toplo“, navode meteorolozi.

I u Beogradu u noći ka nedelji i u nedelju ujutro prolazno naoblačenje sa kišom, uz jak severozapadni vetar. Već u nedelju tokom dana razvedravanje. Maksimalna temperatura u subotu do 16°C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari